Start 40e Rogelli Veldtoertocht 2019.
Start 40e Rogelli Veldtoertocht 2019. f.c.Brabantia

FC Brabantia kijkt terug op een bijzonder jaar

RIJSBERGEN - Nu de organisatie van de Rogelli veldtoertocht, gereden op 1 december, is afgerond kunnen we spreken van een geslaagde tocht. Om de woorden uit de media te gebruiken een tocht 'om door een ringetje te halen'. Dit ervaren we als een groot compliment voor de organisatie, leden en vrijwilligers van buiten onze vereniging, die hun steentje hebben bijgedragen om de tocht te doen slagen.

Dat dit een bijzonder jaar is geweest kunnen we wel stellen. Het is voor het eerst dat het NK cyclocross verreden wordt in Rucphen en dat de organisator, Wieler Promotion Rucphen, ons de gelegenheid heeft geboden om gebruik te maken van het parcours waarderen we zeer. We hebben bij deze speciale gelegenheid geprobeerd de samenwerking te zoeken, op wielergebied, met de belanghebbende van de nieuwe accommodatie in de Binnentuin. De symbolische start van de 40e Rogelli Veldtoertocht is daarvan het bewijs. We hopen dan ook deze samenwerking in de toekomst voort te zetten.

De vele complimenten die we mochten ontvangen van de deelnemers over het parcours, mooi, afwisselend, zwaar genoeg, bij nat weer zeker. Ook de passage over het Landgoed Schijf en de rustplaats bij Le Papillon wordt geprezen. Dan spreken we nog niet over de bezetting van de oversteekplaatsen op de route, de totale bezetting hiervan is een meerwaarde voor onze tocht.

Het organiseren van een tocht op dit niveau vraagt om een gedegen voorbereiding en de inzet van vele vrijwilligers. Wij als Veldtoertocht commissie willen bij een eventuele volgende tocht, de 41e uitgave, geen concessies doen aan de kwaliteit. Om de tocht op deze manier te organiseren zijn er middelen en mankracht nodig, hopelijk laten beide ons niet in de steek.

Plannen maken voor 2020

Het einde van het jaar nadert, een tijd van bezinning. Het weer is nu niet al te rooskleurig, meer tijd om na te denken, het fietsen op de weg of op de mountainbike is toch voor een gedeelte weersafhankelijk. Het is nu de tijd om plannen te maken voor 2020, wat wil ik, fietsen op de weg of rustig mee peddelen in de B-groep of op de mountainbike. Wil ik met FC Brabantia meerijden of blijf ik alleen fietsen. Alleen is maar alleen, daarom doe ik een oproep aan allen probeer het eens. Fiets een keer mee, maak kennis met Brabantia, fiets enkele keren mee op proef en/of wordt lid, wij kunnen extra leden goed gebruiken.
Neem contact op via onze website: fcbrabantia.nl Voor persoonlijk contact: Tel. 382046.[l]