Optreden Wim en Peter Dictus in café Malawi

ZUNDERT - Donderdagavond 19 december geven de broers Wim en Peter Dictus een eenmalig optreden in de pop up winkel van Café Malawi. Het duo komt hiermee tegemoet aan de wens van veel ‘fans van vroeger’ om een deel van het repertoire van Van Dikke & Zo nog eens live te kunnen horen.

Bezoekers van het ‘pop up concert’ bepalen die avond zelf hoeveel ze ervoor willen betalen. De opbrengst is uiteraard voor Café Malawi, de inzamelingsactie voor het kinderhuis van Nicole van Elteren. Het concert begint donderdag om 20.00 uur.

Van Dikke & Zo
Wim en Peter Dictus uit Wernhout vormden 4 jaar lang de kern van Van Dikke & Zo, naast Agnes Kimmel en Jos Marcelissen. De band van de beide broers speelden een eigen repertoire dat zich bewoog tussen nieuwe folk en dialectpop, in recensies soms vergeleken met een band als Jonathan Richman & The Modern Lovers. Op het laatst stond de groep artistiek gezien op hetzelfde punt als waar Rowen Hèze begon. Van Dikke & Zo was van 1985 tot en met 1988 behoorlijk succesvol met jaarlijks tientallen concerten door heel Nederland en diverse landelijke radio-uitzendingen. Na opnames in de studio bij het Sky-label van Johnny Hoes - nooit uitgebracht - liepen de ideeën onderling te ver uiteen en stopte de groep. Wim trok naar de Latijns-Amerikaanse muziek, Peter zocht de kleinkunst op. [l]