Moerse Boys en Silvolde delen de punten

ZUNDERT - Het laatste competitieduel van 2019 is voor Moerse Boys geëindigd in een puntendeling. De thuiswedstrijd tegen Silvolde kreeg met een doelpuntloos gelijkspel een uitslag die het verdiende. Dat Klein-Zunderts vlaggenschip uiteindelijk één punt overhield aan het onderonsje, was vooral te danken aan doelman Tom.

Het was zondag in de slotfase wederom een strafschop die Moerse Boys dreigde te nekken. Doorgaans is een strafschop een kolfje naar de hand van de strafschopnemer. De doelman treedt vaak slechts op als figurant. Maar onder de Klein-Zundertse lat werkt Tom dit seizoen zorgvuldig aan een imposante reputatie. Voor de derde achtereenvolgende keer stopte hij een strafschop. Evenals tegen Baronie (2-2) en EHC/Heuts (2-2) redde hij met zijn penaltysave één punt voor zijn ploeg. Zijn gebalde vuist na de hachelijke situatie was terecht. In de rest van de wedstrijd had de doelverdediger opvallend weinig te doen.

Om nou te stellen dat de redding van Tom een vlag op een modderschuit was, gaat wat ver. Maar de redding van de goalie was wel een van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd op Akkermolen. De supporters hadden ongetwijfeld hooggespannen verwachtingen. De laatste thuiswedstrijd van succesjaar 2019, tegen een directe concurrent, dat kon weleens een aantrekkelijk schouwspel worden. Niets bleek echter minder waar. Zowel Moerse Boys als Silvolde grossierde in slordigheden. Slechts zeer sporadisch waren er momenten die enigszins verraadden dat er sprake was van een wedstrijd in de Hoofdklasse.

Dat het doelpuntloos bleef op Akkermolen was niet alleen te danken aan Tom. Tot de strafschop van Silvolde waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Levensgroot was de mogelijkheid voor Daan in het eerste bedrijf. Hij stuitte echter op de Achterhoekse sluitpost, waarna de rebound van Bart ternauwernood van de lijn werd gehaald. In de tweede helft was het Cas die op weg leek naar de openingstreffer. Hij onderschepte een te korte terugspeelbal, maar ook de kleine dribbelaar vond de doelman op zijn weg. Het waren twee mogelijkheden die voor spelers van het kaliber als Daan en Cas doorgaans haast zekere doelpunten zijn. Zondag helaas niet.

Het voetbalspel liep deze middag haast parallel aan de weersomstandigheden. Naarmate de wedstrijd vorderde, werden de weersomstandigheden alsmaar slechter. Het veldspel binnen de lijnen kende eenzelfde verloop. De wedstrijd op Akkermolen verdiende geen winnaar en kreeg geen winnaar. Gelet op de gemiste strafschop mocht Moerse Boys al met al niet ontevreden zijn met één punt. Moerse Boys en Silvolde schudden elkaar de hand, ieder één punt rijker. De oranje-witten schoten daar niet heel veel mee op, maar breder gezien bleek andermaal dat ook deze tegenstander niet sterker is dan ons eigen vlaggenschip. Nog volop punten te verdelen na de winterstop, nog mogelijkheden te over om de gevarenzone te ontstijgen. Aanstaande zondag tracht Moerse Boys voor het eerst in jaren te overwinteren in het bekertoernooi. In Den Hout is derdeklasser Irene’58 de tegenstander. Aanvang 14.00 uur! [l]