Genieten van wat je onderweg ziet. FOTO JP MULDERS
Genieten van wat je onderweg ziet. FOTO JP MULDERS JP Mulders

Trappistentrappers kiezen voor de weg

WERNHOUT - De slechte weekendweersvoorspellingen kwamen maar ten dele uit, het viel zondagochtend eigenlijk best nog wel mee. Met een afnemende wind en nauwelijks regen in het verschiet kon er nog gewoon goed gefietst worden.

Dat gold met name voor de wegploeg, in het veld was het kwaad al geschied en had de flinke hoeveelheid regen de ondergrond veranderd in één grote modderpoel. De opkomst bij de veldrijders was dan ook matig, slechts een enkel clublid reed in St Job. Op zich wel een aardige toertocht maar het was er erg nat met plassen zo diep dat hij twee keer bijna kopje onder ging, al kan dit misschien wat aangedikt zijn. In Hoogerheide was het wel drukker, hier kwamen wat meer Trappistentrappers aan de start, die behalve heel veel modder nog meer modder gezien hebben. Na een stevige tocht van 50 km reed een tweetal ook nog op de fiets terug, met wind in de rug lukte dat nog wel.
De meeste clubleden kozen wijselijk voor een rit op de weg. Sommigen reden een rondje op eigen gelegenheid maar de meerderheid koos voor de wekelijkse Winterronde, 35 man om precies te zijn, uiteraard in twee groepen verdeeld. De tweede groep was met 22 renners de grootste groep. Bij vlagen wat last van de stevige wind en ook drie lekke banden maar dat mocht hen er niet van weerhouden om een extra lus via Schijf te rijden. De eerste groep telde 11 renners bij vertrek, ter hoogte van Roosendaal sloot er nog eentje aan en even later kwam er een renner hen tegemoet om de rit dan met hen richting huis te vervolgen. Deze Trappistentrapper had de start gemist, hij was ’s ochtends samen met een renner van RTC Zundert op weg naar Wernhout waarbij laatstgenoemde lichtelijk werd aangetikt door een automobiliste die hen over het hoofd gezien had. De schade bleef redelijk beperkt, de man van RTC mocht na een kort ziekenhuisbezoek weliswaar met een flink gekneusde heup weer naar huis. De rit van groep 1 verliep verder prima en het tempo lag ondanks die stevige wind behoorlijk hoog. Lekker fietsen op zo’n ochtend is al leuk maar het wordt pas echt genieten als je daarnaast ook oog hebt voor wat je onderweg allemaal ziet en tegenkomt.
Mooi is dat eigenlijk wel, dat al die vaak wat competitief ingestelde fietsers het zo goed met elkaar kunnen vinden. Niet alleen onderling binnen de club maar ook met de leden van de diverse andere wielerverenigingen uit het dorp Wernhout, waar in ieder café wel een wielervereniging thuis is.

Programma
Zondag 22 december kunnen de veldrijders bij onze zuiderburen terecht voor een toertocht. Naar St-Jozef Rijkevorsel of naar Nieuwmoer, de keuze is beperkt. De veldrijdersgroep heeft al besloten naar Nieuwmoer te rijden, op de fiets heen en terug met vertrek om 8.30 uur bij café van T in Wernhout. De wegploeg vertrekt daar om 9.00 uur.
Donderdag 26 december, Tweede Kerstdag, vanaf 9.00 uur inschrijven voor de clubcross aan de Krochtenweg in Wernhout. Start van de eerste wedstrijd is om 9.30 uur. Kijk op www.trappistentrappers.nl/evenementen voor meer informatie.[l]