Veldtoertocht RTC Zundert

ZUNDERT - Zondag 5 januari organiseert R.T.C. Zundert haar jaarlijkse veldtoertocht. Dit evenement vindt dan voor de 40e keer plaats en is daarmee een van de oudste veldtoertochten in onze contreien.

Ook ditmaal heeft de vereniging er weer alles aan gedaan om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de deelnemers door in het parkoers enkele kleine veranderingen aan te brengen t.o.v. van vorige jaren. Zowat alle bos- en heidegebieden in de omgeving van Zundert worden aangedaan zoals de Buisse Heide, De Moeren en Tachtig Bunder, Pannenhoef, Waaienberg, Maalbergen en de Krochten. Hiervoor is er de goedkeuring nodig van de beheerders van deze gebieden.

Inschrijven
De inschrijving voor deze tocht staat open vanaf 08.00 tot 10.30 uur in het clublokaal Café De Valk, Wernhoutseweg 135 in Wernhout. Men kan kiezen tussen 2 afstanden n.l. 35 of 47 km. De vereniging heeft voor de organisatie zowat al haar leden en nog een aantal andere vrijwilligers ingeschakeld om alles perfect te laten verlopen. Zo wordt er een materiaalwagen ingezet om eventuele pechvogels bij te staan, is er EHBO aanwezig op het parkoers, is er onderweg een controleplaats waar men kan genieten van een drankje en een versnapering en kan men bij terugkeer je fiets laten schoonspuiten en is er gelegenheid om te douchen. Ook kan men na afloop genieten van een kop warme soep.
Kortom R.T.C. is er helemaal klaar voor en als de weersomstandigheden ook nog eens gunstig zijn, zullen we na afloop kunnen spreken van weer een geslaagde veldtoertocht. [l]