De vrijwilligers van VVR zijn flink aan het snoeien.
De vrijwilligers van VVR zijn flink aan het snoeien.

Vrijwilligersdag VVR groot succes

RIJSBERGEN - De winterstop is een mooi moment om de accommodatie eens extra onder handen te nemen. Totaal kwamen er 60 vrijwilligers af op de oproep om de kleedlokalen een grote schoonmaak beurt te geven en de bebossing rondom de velden een extra aan te pakken. Een opkomst om trots op te zijn!

Moeders en spelers pakten kleedlokaal voor kleedlokaal aan waar bij tegels, putjes enz. extra werden gereinigd. Uiteindelijke resultaat was dat alles er weer lekker schoon uitzag waardoor we weer met een gerust hard hiervan gebruik kunnen maken.

Buiten werd onder de (belangeloze) professionele begeleiding van enkele mannen van onze hoofdsponsor de Seizoenen, de bebossingen rondom de velden flink gesnoeid. Met kniptangen, hand- en kettingzagen ging men struiken en braambossen te lijf. Ook was de JO 13-1 aanwezige en deze jongens hielpen mee waar men kon. Goed te zien dat jong en oud samen aan het werk waren iets wat in deze tijd zeker niet meer gewoon is! Voor de inwendige mens werd natuurlijk ook goed gezorgd. Het worstenbrood en de soep met broodjes ging er goed in na het harde maar ook gezellige werken. Gezelligheid hoort daar zeker ook bij en de termen “lui zweet” en “de 1e keer da ge echt werkt” kwamen nogal eens voorbij.

Al met al een zeer geslaagde dag met een mooie opkomst. Aan het einde van het seizoen worden de vrijwilligers nogmaals in het zonnetje gezet dit tijdens onze traditionele Vrijwilligers avond. Iedereen bedankt voor de tijd en energie. [l]