Bestuur en werkgroep voor de kerstviering met hun gekregen roos. FOTO M. V. OVERVELD
Bestuur en werkgroep voor de kerstviering met hun gekregen roos. FOTO M. V. OVERVELD M v Overveld

KBO Schijf in de ban van de 'roos'

SCHIJF - Donker en nat was het buiten, maar in de Hooge Dries te Schijf had de werkgroep zijn beste beentje voor gezet om voor de Kbo-ers van Schijf een gezellige dag te bezorgen. De kerstboom stond in vol ornaat en de tafels waren fleurig en kleurig gedekt. Het was er warm en gezellig.

Ruim voor de klok van 11 uur waren de eerste leden al aanwezig, er zouden er nog ruim honderd volgen. Klokslag 11 uur heette de voorzitter zijn leden hartelijk welkom en gaf hij uitleg over het thema van deze dag “eenzaamheid “. Later zou hij hier nog op terug komen.

Jan van Steenhoven werd verwelkomt en uitgenodigd om te beginnen met de dienst van het woord. Het gemengd koor met aan het orgel Dien van Gastel luisterde de dienst op met hun liederen. Het werd een waardige en mooie dienst. Daarnaast had Betsy van de Sande had nog een toepasselijke kerstboodschap.

Toen kon iedereen aanschuiven voor de broodmaaltijd. Twee leden van de werkgroep hadden voor de soep gezorgd en die ging er in als koek. De lunch is altijd een gezellige bezigheid, buurten en eten gaan altijd goed samen, zo ook nu.

Na de maaltijd werden er loten verkocht want er waren vele prijzen te winnen en de sponsoren hadden zich van hun goede kant laten zien.

Voor de trekking van de prijzen werden Jan Mattijssen en zijn vrouw naar voren geroepen. KBO Schijf wilde Jan bedanken voor zijn vele werk als belangenbehartiger voor de gemeente Rucphen en vooral voor Schijf. Maar na 20 jaar heeft Jan besloten er mee te stoppen. Jan kreeg daarom van voorzitter Kees Gijzen een mooi aandenken en zijn vrouw een bos bloemen.

Na de trekking van de prijzen van de loterij konden de leden zich opmaken voor het variété van deze middag. Het bestuur had kosten of moeite gespaard om een geweldig koor op te laten treden. “La Lisière“ uit Wouwse Plantage was uitgenodigd om de leden op muzikaal gebied een mooie middag te bezorgen. De verwachtingen werden overtroffen. Mooi zuiver en helder waren hun liederen, van Stille Nacht tot het prachtige Bohemien Rapsodie van Queen.

Maar aan alles komt een eind, ook jammer genoeg aan deze dag. Na dit geweldige optreden wenste de voorzitter de leden wel thuis en een gezellige feestdag.

Daarnaast had hij nog een verrassing voor zijn leden. In verband met het thema “eenzaamheid“ mocht hij de leden een rode roos aanbieden die geschonken werd door het Rabo buurtteam van Schijf. Ook bedankte hij de sponsoren en vooral de leden. Het bestuur kan organiseren wat ze willen maar de leden maken de vereniging. Na het afscheid van de leden kon de voorzitter met zijn werkgroep en bestuur moe maar voldaan terugkijken op een goed geslaagde kerstviering. [l]