Chrisje Schrauwen tijdens het Brabants Kampioenschap cross.
Chrisje Schrauwen tijdens het Brabants Kampioenschap cross. Jos van de Reep

Podiumplaatsen AVR'90 bij Brabants Kampioenschap cross

RUCPHEN - Afgelopen zondag organiseerde AVO’83 tijdens de 21e Pagnevaartcross het Brabants Kampioenschap cross. Helaas was het aantal deelnemers van buiten de Atletiek Regio West Brabant niet bijzonder groot.

Ondanks het wat sombere weer, was het goed toeven in het Pagnevaartbos. Ditmaal geen sneeuw of modder, maar de heuvels in het parcours zorgen ervoor dat het toch een pittige cross blijft. Bij de mannen had AVR'90 twee lopers aan de start. Bij de masters 45+ moest Toon Heeren 4 rondes afleggen, ofwel 8 km. Het was de eerste cross van Toon in dit winterseizoen, maar dat weerhield hem er niet van om een goede wedstrijd te lopen. Toon liep tussen de senioren en jongste groep masters, die een ronde meer moesten lopen, rond de 10e positie om tenslotte te finishen na 28:48. Dit betekende een onbedreigde 1e plaats in de categorie 45+ met een voorsprong van meer dan tweeënhalve minuut op de nummer 2, Ronald van Loon van Atletiek Oirschot. Dat zonder helemaal voluit te zijn gegaan. De masters 65+ mochten al na 3 rondes (6 km) finishen. Hier was het Chrisje Schrauwen die op het podium kwam. Na een uiterst vlakke wedstrijd werd Chrisje met een tijd van 26:36 tweede, achter Frans van der Staak (ook van Atletiek Oirschot) die in 25:44 de overwinning voor zich opeiste.