Clubfoto FC Brabantia.
Clubfoto FC Brabantia. F.C.Brabantia

FC Brabantia blikt terug en kijkt vooruit

RUCPHEN - Het jaar 2018 is geschiedenis, de tijd fietst met een sneltreinvaart aan onze neus voorbij. We mogen spreken van een fietsjaar met bijzonder goed weer in de zomermaanden, het kon niet op. Zelfs zo warm, dat het te warm was om er op uit te trekken met de fiets en het verstandiger was om binnen te blijven, 38 graden zijn we niet gewend.

De fiets poetsen? Niet nodig, zorgen dat alles gesmeerd bleef lopen was voldoende. Het voorbije jaar is voor FC Brabantia rustig verlopen. We zijn al vroeg in het jaar begonnen, in februari met de trainingsritten. Verder rijden we zoals gewoonlijk het rittenprogramma, samengesteld door onze tochtencommissie met ritten op zaterdag en zondag. Een aantrekkelijk rittenprogramma met veel diversiteit in de ritten en met verschillende afstanden, zowel voor de A- en de B groep. In de vakantieperiode wordt er gewoon gefietst, wie interesse heeft kan in clubverband fietsen. De ritten worden zodanig gepland dat de koffiestop, die meestal is opgenomen in de rit voor de A- en de B groep, indien mogelijk op een locatie is. Dit jaar zijn we in oktober weer begonnen aan de voorbereiding in het veld voor onze jaarlijkse veldtoertocht. We hebben als organisatie onze basis verbreed. Dit jaar de 39e editie met een nieuwe naam, de Rogelli veldtoertocht. De bewegwijzering en de nieuwe hesjes maken het geheel compleet om een tocht te organiseren die kwalitatief van een hoog niveau is. De voorbereidingen, prima verlopen. Klaar voor de tocht op 2 december, maar helaas het weer heeft ons in de steek gelaten, jammer. Echter ons doel hebben we bereikt. De deelnemers waren zeer enthousiast over de organisatie en het op enkele plaatsen gewijzigde parcours. Wat is er mooier dan al die positieve reacties van de deelnemers? Die nemen we mee naar de 40e editie op 1 december 2019.

Het nieuwe wegseizoen staat weer voor de deur, het rittenprogramma is al gereed. De fiets kan weer van de haak genomen worden, als die tenminste aan de haak gehangen heeft. Dit geld niet voor iedereen, er zijn leden die actief gebleven zijn, zowel op de weg als in het bos. bij deze wil ik onze leden aanmoedigen, ben erbij als de trainingsritten beginnen, zorg dat je van voren zit. Voor de overige fietsliefhebbers, die geen lid zijn van FC Brabantia, oud of jong, man of vrouw, jongen of meisje, wordt lid en fiets met ons mee. Bij twijfel geen probleem, rijdt enkele keren met ons mee dan proef je de sfeer en beslis dan. U bent van harte welkom bij onze vereniging. Voor vragen en / of inlichtingen, raadpleeg onze website: fcbrabantia.nl. [l]