Foto My Generation; een paar leden ontbreken op de foto.
Foto My Generation; een paar leden ontbreken op de foto.

Seniorenband My Generation presenteert zich tijdens de Seniorenexpo te Veldhoven

SPRUNDEL - De seniorenband My Generation (uit Sprundel) repeteert op dit moment voor zijn grootste optreden tot nu toe. Zij zijn zondag 20 januari van 12.45 tot 14.15 uur te zien en te beluisteren op het podium tijdens de SeniorenExpo 2019 te Veldhoven. De SeniorenExpo geldt al jaren als de leukste beurs voor 50-plussers in Brabant en duurt van dinsdag 15 t/m zondag 20 januari. Iedere dag is er (ook) een podiumprogramma en op de slotdag mag My Generation optreden. Een buitenkans voor de band om zich te mogen presenteren aan hun eigen doelgroep, te weten: Senioren.

Een initiatief in 2014 bij SKW Sprundel (o.m. Ton van Bergenhenegouwen) om senioren de gelegenheid te bieden om muziek te maken, is uitgegroeid tot de huidige seniorenband van nu (in totaal) 16 leden, leeftijd variƫrend van 53 tpt 75 jaar. Wat de leden verbindt is de liefde voor muziek maken (door zang en/of het bespelen van een instrument). Zij zijn geen professionals en zullen/willen dit ook nooit worden. Plezier hebben in samen muziek maken en ieder jaar een stukje beter worden, dat is het motto van de band. Het (algemene) repertoire bestaat uit evergreens maar ook rock, country, beat, samengevat: Engels-en Nederlandstalige luister- en dansmuziek. Vooral muziek uit de zestiger- en zeventiger jaren. Dus muziek uit de jeugdjaren van bandleden! Daarnaast heeft de band inmiddels ook een aardig Kerstrepertoire.

My Generation staat onder de algemene muzikale leiding van Geert Konings. De repetities vinden iedere vrijdagmiddag plaats in dorpshuis De Trapkes te Sprundel, aanvang 13.00 uur einde ca. 15.30 uur. Cor Rommers (bassist) gaat dit jaar de ritmesectie van de band begeleiden. Hij heeft jarenlang als drummer in bands gespeeld.

Op zoek naar nieuwe toetsenist

Omdat Geert Konings meer zijn handen vrij wil hebben voor de algemene muzikale begeleiding is de band op zoek naar een toetsenist. Geert is op dit moment de enige toetsenist. De band zoekt verder gericht naar uitbreiding hierbij kijkend naar de huidige bezetting. De band bestaat op dit moment 4 zangeressen, 1 zanger, 2 drummers, 5 gitaristen, 1 toetsenist en 1 geluidsvrouw. Belangstellenden kunnen zich melden bij Geert Konings (06-10527009).

Voor boekingen of info kunt u zich melden bij Geert Konings, tel. 06-10527009, e-mail: g.konings3@kpnplanet.nl. [l]