Dik de overgewichte bouwvakker verteld over zijn belevenissen in de bouw.
Dik de overgewichte bouwvakker verteld over zijn belevenissen in de bouw. Lindy de Vries (SKKZ)

Tonpraten Grasduinersdurp groot succes

ZEGGE - De Tonpraatavond van afgelopen zaterdag bij de Grasduiners in Zegge was weer een groot succes.

Nadat Prins Gudo d’n Jiste voor een bomvolle zaal de opening had verricht, begonnen de zes tonpraters aan hun buut.

De avond begon al gelijk goed met Sjef Stuy die kwam vertellen over zijn aanstaande bruiloft. Al snel had hij het publiek mee en was de toon gezet voor de rest van de avond.

Dik de overgewichte bouwvakker was de volgende die de ton in mocht. Hij vertelde als over hoe zijn carrière in de bouw was begonnen en alle avonturen die hij beleefde tijdens het werken in de bouw.

Na een korte korte pauze was het de beurt aan Trucker Trees. Zij wilde altijd al trucker worden en mocht na ruim 100 lessen eindelijk afrijden. Toen ze eenmaal trucker was maakte ze allerlei belevenissen mee onderweg.

Hierna was het de beurt aan een debutant die een thuiswedstrijd speelde. Bertje Bluf bracht een mooi verhaal over zijn mountainbike tocht die leidde door alle dorpen van de gemeente Rucphen. Tijdens zijn fietstocht beleefde hij vele avonturen.

Na de tweede pauze was het aan Koert de kapper. Koert knipte vanuit de kleinste kapsalon de mooiste modellen. Hij vertelde over zijn collega ondernemers die bij hem in de straat een onderneming hebben en hoe de knipbeurt van zijn schoonmoeder haar fataal werd.

Als laatste stond Kaat van de Kaai in de ton. Zij werkte op een zorgboerderij in de gemeente en maakte van alles en nog wat mee. Ook wist ze dat het zorgen haar goed afging. Want dat moest ze ook al jaren voor zullie Janus doen. Met dit optreden werd een mooie en gezellige avond afgesloten.[l]