ZEGGE - De tamboers van St. Cecilea uit Zegge nemen zaterdag 26 januari weer deel aan het open NK Marching en Music contest 2018 wat deze keer gehouden wordt in het sportcentrum Arcus te Wijchen.

Dit kampioenschap wordt deze keer voor de laatste maal georganiseerd indoor en zal vanaf dit jaar (2019) in de open lucht worden betwist. Een van de redenen om dit zo aan te passen is de wens tot deelname van met name de grotere Nederlandse korpsen, welke problemen hebben met de beperkte ruimte in een sporthal. Tevens is zo’n spektakel voor het publiek ook vast en zeker leuker in de buitenlucht, vooral wanneer het weer een beetje mee wil werken. Als groot voorbeeld werd tevens voor deze verandering gekeken naar het Wereld Music Concours wat om de 4 jaar in het Parkstad Limburg stadion in Kerkrade wordt georganiseerd.

Tegenstand

Geduchte tegenstand deze keer zal komen van korpsen uit Wezep, Losser, Overdinkel en Woerden. Met drie van deze korpsen zijn de tamboers al in competitie geweest tijdens het bondsconcours afgelopen november in Schiedam, waarbij de verschillen minimaal waren. Door het uitbreiden van de exercitie met compleet nieuwe figuren en het bijspijkeren van het muzikale gedeelte op het gloednieuwe instrumentarium hopen de leden, na 19 jaar, de felbegeerde titel weer mee naar de Zeg te kunnen nemen.

Puntjes op de i

De laatste weken is hier in ieder geval keihard aan gewerkt in de Parel te Fijnaart onder leiding van onder meer Stephen van den Bosch, exercitie instructeur van de Floraband. Vrijdag zullen de laatste puntjes op de welbekende i worden gezet om optimaal te presteren in Wijchen.

Het programma begint ’s middags om half twee en de tamboers zijn rond kwart voor 3 aan de beurt voor hun uitvoering. Zij spelen twee marsen marcherend, nl. Mac Finleys Favorite en Samba Unlimited. Het laatste nummer is gecomponeerd door hun eigen instructeur, Corné Pas.

Supporters die eventueel met de bus mee zouden willen rijden, kunnen zich nog aanmelden bij Walter Pesman via walter@pesman.com, maar let wel vol is vol.[l]