De oehoe is de grootste uil ter wereld. De oehoe staat in het middelpunt bij de kinderactiviteit braakballen pluizen in Agora te Rucphen.
De oehoe is de grootste uil ter wereld. De oehoe staat in het middelpunt bij de kinderactiviteit braakballen pluizen in Agora te Rucphen. Foto:

AGENDA

Zondag 27 januari

Koen in 't groen - Braakballen pluizen

10:00 | Gemeenschapshuis Agora

Op zondag 27 januari gaan we tussen 10.00-12.00 uur braakballen pluizen in Agora! Een valkenier zal een oehoe meebrengen, de grootste uil ter wereld. Het is een belevenis om hem in werkelijkheid te kunnen zien! De valkenier die de oehoe meebrengt zal ook een valk aan jullie laten zien. Daarna gaan we zelf aan de slag en bekijken wat de uil heeft gegeten door braakballen die hij heeft uitgespuugd uit te pluizen. Wat zul je trots zijn als je een schedeltje van een muis tussen de haartjes vindt of beenderen van een vogel! Onze vondsten gaan we bewaren in een doosje met daarbij de namen van de botjes die je hebt gevonden. Ben je tussen de 4 en 14 jaar, wil je kennis maken met een uil en een braakbal uitpluizen, kom dan op 27 januari om 10.00 uur naar Agora. Om 12.00 uur is het afgelopen. Natuurlijk zijn papa's, mama's, opa's en oma's van harte welkom.

Maandag 28 januari

Vergadering Stichting Ziekenaktie Rucphen

14:00 | H. Martinuskerk

Maandag 28 januari is er een vergadering van Ziekenaktie Rucphen. Alle medewerksters worden hierbij uitgenodigd voor deze vergadering in de vergaderzaal van de H. Martinuskerk. De vergadering begint om 14.00 uur.

Woensdag 30 januari

Lezing over het project 'Brabantse Gesneuvelden'

20:00 |

Op woensdag 30 januari vindt er weer een lezing plaats in het kader van de Henri Mastboom lezingencyclus. Deze lezingencyclus wordt sinds 2011 georganiseerd door de archiefdiensten in de regio West-Brabant in samenwerking met andere culturele partners. Elk jaar wordt er een thema gekoppeld aan de lezingencyclus en dit jaar is er gekozen voor ‘Opstand!’, tevens het thema van de Maand van de Geschiedenis 2018. Spreker is Dhr. Frank van Doorn. Bij het BHIC (waar hij werkzaam is) is hij projectleider van het project ‘Brabantse Gesneuvelden’. In zijn lezing zal hij verder op dit onderwerp ingaan. De lezing wordt gehouden in Agora, Rucphense Vaartkant 2b in Rucphen. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Toegang gratis.

Oorlogsgraven van gesneuvelde militairen op de begraafplaats aan de Bredaseweg in Roosendaal. Collectie: West-Brabants Archief. FOTO E.A. DE ROOIJ