De atletiekbaan van AVR wordt 400 meter lang. FOTO ADDO SPRANGERS
De atletiekbaan van AVR wordt 400 meter lang. FOTO ADDO SPRANGERS Foto: Addo Sprangers

Herontwikkeling Binnentuin komt dichterbij

RUCPHEN - Twee vakantieparken, een hotel, een wielerretail, een nieuwe attractie naast de bestaande Skidôme, een nieuw binnenzwembad en de renovatie van de sporthal. Ziehier de belangrijkste ingrediënten van het plan voor de herontwikkeling van de Binnentuin in Rucphen.

DOOR ADDO SPRANGERS

Het onder de noemer 'Leisuregebied Binnentuin' gepresenteerde ontwerpbestemmingsplan ligt sinds donderdag voor een periode van zes weken ter inzage. Hiermee zet de Gemeente Rucphen weer een stap verder in de herontwikkeling van de Binnentuin.

Impuls

"De ontwikkeling van Leisuregebied Binnentuin is één van de speerpunten van de Toekomstvisie Puur Rucphen 2030", aldus wethouder Martien de Bruijn. "De ontwikkeling van De Binnentuin draagt bij aan voldoende voorzieningen in de gemeente Rucphen. En het geeft een impuls aan het toerisme en recreatie." Volgens de wethouder ligt het accent hierbij vooral op activiteiten met een actief en sportief karakter. Hij verwacht dat de Binnentuin de gemeente Rucphen zeker meer op de (recreatieve) kaart zal gaan zetten. De voorzieningen die straks in de Binnentuin zijn te vinden, zijn echter niet uitsluitend bedoeld om nieuwe bezoekers te trekken, zo benadrukt De Bruijn. "Ze zijn ook zeker bedoeld voor onze eigen inwoners." Bijkomend effect is dat de aanpak van de Binnentuin de werkgelegenheid binnen de gemeente Rucphen een positieve impuls bezorgt.

Leisuregebied

De Binnentuin voorziet zoals gezegd onder meer in realisatie van twee vakantieparken, een hotel en een wielerretail. Ook komt er ruimte voor een nieuwe attractie naast de bestaande Skidôme. Daarnaast zijn er plannen voor het naastgelegen sportcentrum De Vijfsprong. Zo is het de bedoeling de sporthal te renoveren. "Ook de mogelijkheden voor het binnenbad brengen we momenteel in kaart" vertelt wethouder De Bruijn. "Aan de gemeenteraad presenteren we hiervoor dit voorjaar een aantal scenario's".

Buitensport

'Last but not least' heeft de Gemeente Rucphen investeringen in petto voor de buitensportverenigingen, zo maakt wethouder Martien de Bruijn duidelijk. Zo gaat tennisvereniging Rico op de plaats van de voormalige midgetgolfbaan haar tennispark realiseren. Hiernaast krijgt Wielervereniging Willebrord Wil Vooruit een wielerbaan, zodat haar leden niet meer op de openbare weg hoeven te trainen. Verder krijgt handbalvereniging Orion er een wedstrijdveld bij. Ook Atletiek Vereniging Rucphen (AVR) gaat er op vooruit. De atletiekbaan van 300 meter lang wordt 400 meter lang. "Zo kunnen ook deze buitensportverenigingen weer jaren vooruit", stelt de wethouder.[l]

Plannen inzien

In 2017 heeft het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Dit heeft geleid tot een aantal wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan voor de Binnentuin is tot en met 6 maart 2019 tijdens openingsuren in te zien op het Rucphense gemeentehuis. Het is ook te raadplegen via www.rucphen.nl