Alles over molen De Hoop.
Alles over molen De Hoop. Jan van den Broek

Basisschoolkinderen uit de gemeente Rucphen naar molen De Hoop

Molenstichting De Hoop Sprundel werkt aan een project om leraren en leerlingen van basisscholen, uit de gemeente Rucphen, uit te nodigen om naar molen De Hoop in Sprundel te komen.

Het doel van dit molenproject is om de plaatselijke scholen aan te moedigen om deze volledig maalvaardige molen te bezoeken in het kader van techniek, wereldoriƫntatie, aardrijkskunde, geschiedenis of cultuureducatie. We hopen de leraren en scholen te kunnen enthousiasmeren om onze molen op te nemen in hun lesprogramma.

Eigen leskist

De Molenstichting is op dit moment druk bezig met het samenstellen van eigen leskist met lesmateriaal over molen De Hoop Sprundel. Om te wandelen vind je in de leskist wandelboekjes met Vier-meule-ommekes en Vijf kuierpadjes, waarvan de routes ook langs de Sprundelse molen komen. Fiets je liever dan bevat de leskist ook de fietsroute Typisch Sprundel met de molen als bezienswaardigheid dit alles in het kader van Beleef Sprundel.
Met 'ieder kind naar de molen' timmert De Hollandsche Molen behoorlijk aan de weg en onze Molenstichting geeft hier ook een eigen invulling aan.
Afhankelijk van het leerjaar zijn er rondleidingen in de molen of worden de leerling in de ontvangstruimte, beneden in de molen, de fijne kneepjes van de Sprundelse molen bijgebracht door molenvrijwilligers en en indien aanwezig door de molenaars.


Programma Molen De Hoop

Zaterdag 16 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur NLDoetdag en zondag 24 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur West-Brabantse Molendag.

Openingstijden molen De Hoop
Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen. Op elke eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk voor het publiek.

Informatie

Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site, www.molensprundel.nl, terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com.[l]