Tamboerkorps met lege handen op Open NK Wijchen

Tamboers met lege handen op Open NK Wijchen

ZEGGE - Op de afgelopen zaterdag gehouden Open Nederlandse Kampioenschappen in Wijchen zijn de tamboers van St. Cecilia er niet in geslaagd de felbegeerde titel mee naar Zegge te nemen. In een deelnemersveld van 5 korpsen kwamen de tamboers met 85,67 punten niet verder dan de 4e plaats.

Hoewel er na het optreden binnen de groep de overtuiging was, dat er een mooie, sprankelende prestatie was weggezet, viel de uitslag toch een beetje tegen. Temeer daar de overige deelnemers zich meestal beperkten tot het verplichte werk op het onderdeel exercitie. Afgaande op het enorme applaus na het optreden van de tamboers, zou een eventuele publieksprijs zeker mee naar De Zeg zijn gegaan. Kampioen werd overigens de tamboersectie van de van Limburg Stirumband uit Wezep met 88,5 punten.

Komende kampioenswedstrijden

Om zich te revancheren hoeft het korps deze keer niet te wachten tot volgend jaar januari. De volgende open kampioenswedstrijden voor 2019 worden op 22 juni al georganiseerd als buitenconcours in Spakenburg. Het ligt in de bedoeling om dit zeker de eerst komende jaren in de zomermaanden te blijven doen om zo de grotere korpsen ook bij de wedstrijden te kunnen betrekken. Of de tamboers hieraan dit jaar al gaan deelnemen is op dit moment nog niet bekend. Dit zal pas beslist worden na een uitgebreide evaluatie van het optreden in Wijchen, waarbij de ontvangen jurybeoordelingen als leidraad meegenomen zullen worden in de beslissing. Voor degene onder u die het optreden in Wijchen een keer terug willen zien, kijk op www.stceciliazegge.nl. Het volgende optreden van de tamboers is op zondag 24 maart tijdens de carnavalsoptocht in Mechelen.[l]