Oorlogsgraven van gesneuvelde militairen op de begraafplaats aan de Bredaseweg in Roosendaal. Collectie: West-Brabants Archief. FOTO E.A. DE ROOIJ
Oorlogsgraven van gesneuvelde militairen op de begraafplaats aan de Bredaseweg in Roosendaal. Collectie: West-Brabants Archief. FOTO E.A. DE ROOIJ Foto: E.A. de Rooij

AGENDA

Woensdag 30 januari

Lezing over het project 'Brabantse Gesneuvelden'

20:00 |

Op woensdag 30 januari vindt er weer een lezing plaats in het kader van de Henri Mastboom lezingencyclus. Deze lezingencyclus wordt sinds 2011 georganiseerd door de archiefdiensten in de regio West-Brabant in samenwerking met andere culturele partners. Elk jaar wordt er een thema gekoppeld aan de lezingencyclus en dit jaar is er gekozen voor ‘Opstand!’, tevens het thema van de Maand van de Geschiedenis 2018. Spreker is Dhr. Frank van Doorn. Bij het BHIC (waar hij werkzaam is) is hij projectleider van het project ‘Brabantse Gesneuvelden’. In zijn lezing zal hij verder op dit onderwerp ingaan. De lezing wordt gehouden in Agora, Rucphense Vaartkant 2b in Rucphen. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Toegang gratis.

Zaterdag 2 februari

Dansavond

20:00 | De Nieuwenbergh

Zaterdag 2 februari bent u weer van harte welkom in Gemeenschapshuis De Nieuwenbergh in Zegge voor een gezellige dansavond met de nadruk op stijldansen en gezelligheid. De aanvang is 20.00 uur en voor een hapje wordt gezorgd.

Zondag 3 februari

Vogelbeurs

9:00 | Gemeenschapshuis Agora

Zondag 3 februari organiseert vogelvereniging De Vogelvrienden Rucphen weer een grote Internationale vogelbeurs in gemeenschapshuis Agora, Rucphensevaartkant 2b. Deze vogelbeurs is geopend van 9.00-12.00 uur. Men kan vogels inbrengen vanaf 8.30 uur. Er worden weer vele vogels in diverse soorten en kleuren verwacht.