Vraag en Aanbod zoekt werkplaats en vrijwilligers

RUCPHEN - Recentelijk was de stichting naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen voor haar werkplaats, omdat de huur was opgezegd per begin november 2018. Momenteel is er een afspraak dat de stichting tot medio februari 2020 gebruik mag blijven maken van de huidige ruimte. In februari 2020 bestaat de stichting nl. 25 jaar en deze mijlpaal willen we graag bereiken.

Om 2 belangrijke redenen is het de vraag of de stichting na februari 2020 nog in staat zal zijn een werkplaats elders te kunnen exploiteren. Vraag naar nieuwe vrijwilligers die de werkplaats willen bemannen. Dat is één niet onbelangrijke vraag! Want zijn er na 25 jaar nog vrijwilligers die tijd en zin hebben om gereedschappen te reviseren voor het arme Zuiden? Een aantal van de huidige vrijwilligers, heeft aangegeven het wat rustiger aan willen gaan doen ná februari 2020. Is er zicht op nieuwe ruimte die geschikt te maken is als werkplaats? Tot heden nee. Er is één aanbieding binnen gekomen waar mogelijk een werkplaats gesitueerd zou kunnen kan gaan worden. Het stichtingsbestuur heeft besloten daar geen gebruik van te gaan maken.

Stand van zaken nu

Het bestuur is enerzijds blij dat het voortbestaan van de werkplaats tot medio februari 2020 is gewaarborgd. Anderzijds vreest het bestuur voor het voortbestaan van de werkplaats vanwege het dreigend tekort aan vrijwilligers en aan het ontbreken van ruimte ná februari 2020. Is er geen zicht op voldoende vrijwilligers, dan zal het bestuur te zijner tijd een besluit moeten nemen hoe verder in de toekomst, de stichting opheffen of een slapend bestaan gaan leiden. Over één ding heeft men al wel een besluit genomen, mocht het onverhoopt niet lukken om elders een nieuwe start te maken. We willen daarna in regio Rucphen inzamelingspunten creëren voor oude gereedschappen.

Behoefte aan reviseren materialen blijft bestaan

In 2018 zijn er weer 4 containers met spullen verstuurd naar het Zuiden door Vraag en Aanbod International te Alphen. Deze organisatie zorgt voor het vervoer van alle materialen naar Afrika. De vraag vanuit Afrika om gereviseerde gereedschappen blijft onverminderd groot. De wens van ons is, om hieraan een bijdrage te willen en kunnen geven nu maar ook in de toekomst en als het kan ook ná februari 2020. De vragen om diverse gereedschappen is ook aan verandering onderhevig. Twijfelt men of wij het kunnen gebruiken neem dan even contact met ons op. Als u bv een huis moet leegruimen, schuur of zolder gaat opruimen denk dan aan stichting Vraag en Aanbod te Rucphen. Indien nodig komen wij het graag bij u ophalen. Ook zamelen wij naaimachines in voor andere werkplaatsen waar wij mee samenwerken. Bent u zelf in de gelegenheid het te brengen, wij zijn iedere dinsdag van 9 tot 12 uur open aan de St.Janstraat 134 te Sprundel. Op andere dagen is de werkplaats alleen op afspraak bereikbaar. Voor nadere informatie: tel. 0165-342504; www.venagemeenterucphen.nl. [l]