Kraaiemaauwen in ut Kraaierijk

RUCPHEN - Afgelopen zaterdag hebben de Kraaien zich opperbest vermaakt op het Prinsenbal in café zaal de Kwast in Heikneuterslaand. Een goed georganiseerd feestje waarbij alle Carnavals Stichtingen van de vijf kerkdorpen gemeente Rucphen waren vertegenwoordigd.

De 38e editie Prinsenbal was een festijn waarbij met medewerking van kapellen Torenblaosers, Da Kappeleke, Stilkleutig, de Spuipuiten een gezellige ambiance werd weggezet. Afgelopen zaterdag werd er in Kraaierijk ook nog een Fjisje gevierd door de Bachanten. Ondanks onze verplichtingen op Prinsenbal in Heikneutersland hebben onze muzikanten Da Kapelleke en de Blatblaosers ook nog bijgedragen aan een beregezellige avond in café-zaal de Wereld.

Kraaiemaauwen

Vrijdag en zaterdag hebben we wederom ons vermaarde Kraaiemaauwen met zes Maauwers in de ton. Wie is dit jaar aan de beurt om door het bewust mangeltje te worden gehaald, of krijgt de politiek een 'veeg uit ut bewuste panneke'. Dit alles met de Maauwers, Kaat van de Kaai, Ries Kaant, Sooyke van Ostaayen, Berend ut Boerke en Sjefke Stui en een nieuwe aanwinst Joep de Wildt uit Oudenbosch. Ook is toegezegd dat afvaardiging van College B & W aanwezig zal zijn. Mogen ze zich vooraf verzekeren van dikke huid, want politiek en Kraaiemaauwen geeft altijd extra dimensie aan het geheel. Het motto 'Passe en Mete' zal zeker van toepassing. Nog geen kaarten, er zijn nog enkele te verkrijgen. Verkoopadressen bij Martens tweewielers, Kachelshop, Wapen v. Nassau en café de Wereld. Mocht je een late beslisser zijn, kaarten aan de zaal zijn 'mogelijk' nog verkrijgbaar, aanvang 20.00 uur.

Vlaggen

Na veelvuldige vragen hebben we ook de vlaggen van Ut Kraaierijk bijbesteld, wel beperkte voorraad dus wees er snel bij. Deze zijn te verkrijgen tijdens Kraaiemaauwen en of carnaval, of Turfberrie 5 bij Christ Elsten.

Scholen- en jeugdoptocht

De scholen zijn al druk in de weer om met de kinderen voorbereidingen te treffen voor de grote Carnavals Scholen optocht op vrijdag 1 maart. Ook de jeugd kan zich weer opgeven voor de jeugdoptocht, op dinsdagmiddag 5 maart, bij de werkgroep jeugdoptocht jeugdoptocht@kraaierijk.nl. Voor de jeugd is er ook een mogelijkheid om mee te doen met grote optocht, zie voorwaarden in de Kraaikrant.

Grote optocht

Werkgroep grote optocht is druk in de weer om een schitterende optocht te laten trekken door het Kraaierijk. Er zijn weer een aantal wagens aangemeld en deelname groepen is ten opzichte vorig jaar weer hetzelfde. Deelname enkeling/ paren mogen wel wat meer aanmeldingen bij komen, daar die toch wat achterblijft. Opgeven kan bij werkgroep optocht@kraaierijk.

Overige activiteiten

De voorverkoop voor Roze Maandag, 4 maart, georganiseerd door Swingers, was wederom een groot succes. Op één dag alle kaarten uitverkocht. Op carnavalsmaandag 4 maart organiseert de carnavalsstichting een brunch voor alle senioren in het Kraaierijk. Aanvang 11.00 uur in Agora. Opgeven kan via de antwoordstrook in de carnavalskrant. Deze strook kan men inleveren bij Agora. Aanmelden kan tot 18 februari. Minpuntje blijft natuurlijk gemis van een Prins(es), mocht er nog iemand twijfelen laat het weten via secretariaat@kraaierijk.nl. Ook voor andere functies is er altijd nog plaats. [l]