Fragment uit een repetitie. FOTO BART PLOEG
Fragment uit een repetitie. FOTO BART PLOEG Bart Ploeg

Toneel 'Vlijt met Volharding' Rucphen terug naar school

RUCPHEN - Vlijt met Volharding Rucphen, speelt “Komkommer en Kwel”, een klucht van Luc Kerkhofs.

Misschien zijn er onder U mensen die in de jaren 60 van de vorige eeuw in de lagere school zaten. Welnu, wij gaan terug naar die tijd en dan in de zesde klas. Jammer voor juffrouw Nuijts dat ze het niet getroffen heeft met de discipline die ze verwacht had, maar deze klas heeft nogal zijn eigenaardigheden. Door dit alles verergerd het haar maagproblemen. Op een moment wordt het haar teveel en moet ze geopereerd worden en komt er een vervangster, juffrouw Lemmens. Ook zij heeft grote problemen met de kinderen uit de klas. Wie zijn dan die “vervelende“ kinderen.

Astrid Aarts de dochter van de visboer en valt op Charel. Charel Mies de zoon van boer Mies is misschien wat grof “gebekt” en praat nogal in dialect. Heidi de Kok, dochter van een politieagent en gek op Oscar de Smet, zoon van een gemeentewerker. Mieke van Mechelen, dochter van de bakker en lispelt wat. Filip van Gurp, een wat hooghartig mannetje en zoon van de notaris. Betty Kowalski is de dochter van een pool, maar die is weer gescheiden van haar moeder, die bij VenD als wc- madam werkt. Steve van Dorst, zoon van een cafébaas, die nogal eens te laat komt. Jefke de Rooij is de zoon van de aannemer, is liever metselaar. Lieske van Hassel van het Vivowinkeltje is misschien wat naïef.

Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat er weinig orde is in de klas. Het speelt zich af bij het begin van het schooljaar, de advent/ kersttijd, tegen Pasen en het einde van het schooljaar.

Gegarandeerd dat U, Uw best moet doen om niet te lachen, dus lachen maar.

De voorstellingen zijn in de AGORA te Rucphen op de zaterdagen 16 en 23 maart om 19.30 uur en op zondag 17 maart om 14.00 uur. Kaartjes kunt U bestellen bij: Annemiek Schrauwen, tel. 0165-342004 of mart.schrauwen@home.nl; Wim van den Broek, tel. 06-51995564 of wimbroek@hotmail.com. Natuurlijk ook aan de kassa!

Kijkt U ook eens op de site van Vlijt met Volharding via Google! [l]