Team Keep on Smiling tijdens wandeling op de Rucphense Heide op zondag 26 mei 2019. Helaas ontbreken 4 leden op foto. FOTO FRANS PETERS
Team Keep on Smiling tijdens wandeling op de Rucphense Heide op zondag 26 mei 2019. Helaas ontbreken 4 leden op foto. FOTO FRANS PETERS Frans Peters

Samenloop voor Hoop Team Keep on Smiling spaart metalen bier- en frisdrankdoppen

RUCPHEN - Ons team neemt op 15 en 16 juni deel aan de 24-uurs wandelestafette tijdens de Samenloop voor Hoop (SvH) in Roosendaal. Samenloop voor Hoop is een evenement speciaal voor iedereen die -direct of indirect- met kanker te maken heeft gekregen. Tijdens de wandelestafette wisselen de teamleden elkaar af. Er loopt dus altijd minstens één teamlid over het parcours als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Bezoekers en teamleden die niet wandelen, kunnen ondertussen volop genieten van het evenement, bijvoorbeeld van de levendige braderie, optredens van artiesten, activiteiten voor kinderen en bandjes. Zie voor meer info www.samenloopvoorhoop.nl/roosendaal.

Locatie: Wieler Experience (WER) Roosendaal (voorheen Redband Sportpark). Datum: zaterdag 15 juni, start om 15.00 uur, einde zondag 16 juni om 15.00 uur.

Alle teams is gevraagd om voorafgaand zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ons team Keep on Smiling (team 7) houdt -na een eerdere Oliebollenacte- nu een nieuwe actie om geld in te zamelen: "metalen bier- en frisdrankendroppen sparen". Doe ook mee!

Inmiddels hebben zich al veel (vooral) horecagelegenheden binnen de gemeente Rucphen en omliggende gemeenten bereid verklaard om voor ons team mee te sparen. Wij zijn hen hier heel dankbaar voor. De actie loop tot en met 31 mei. Zie voor meer informatie over deze actie de facebookpagina Keep on Smiling.

Hoogtepunten Samenloop Voor Hoop

Tijdens het evenement is bijzondere aandacht voor de eregast, mensen die ooit de diagnose kanker hebben gehad. Eregasten openen ceremonieel het evenement. Onder warme aanmoediging van familie lopen ze de eerste ronde over het parcours (ca. 1 km). Voor velen is dit een emotioneel moment.

Een van de meest bijzondere onderdelen van SvH is de Kaarsenceremonie. We komen samen om onze dierbaren te steunen of te herdenken. De deelnemers kunnen op een speciale Kaars voor Hoop een persoonlijke boodschap of wens schrijven. Vervolgens worden alle kaarsen in de vorm van lichtzakken langs het parcours gezet, zodat de wandelaars gedurende de nacht omringd zijn door een zee van licht. Wil je een Kaars voor Hoop branden tijdens de indrukwekkende Kaarsenceremonie? Laat het ons weten. Doneer € 5 voor een Kaars van Hoop. U kunt daartoe contact opnemen met onderstaande contactpersonen (tevens deelnemers).

Loop mee! Vorm een team van 10-15 personen met je familie, buren of collega's. U kunt zich bij het inschrijven ook aansluiten bij ons team Keep on Smiling (team 7). Op dit moment bestaat ons team uit 21 leden. U bent van harte welkom bij ons team. Wij zijn een "heel leuk clubje".

Contactpersonen (tevens deelnemers): Jutta (teamcaptain) en Wim Verjans, Hennie en Cees Dircken: Frans en Janny Peters, Herman en Mark Driesprong, Jan en Astrid Janssen,Jack en José van den Berg, Carla Schijven, Bianca Sprenkels, Cindy Houtepen, Diana van de Maagdenberg, Ria van Unen, Marga Schuh, Lilian van der Wilk, Monique Kieft en Mientje Dircken.

Een (nog te plannen) actie wordt "het opfrissen-van verkeerskennis-voor 50 plussers" in de Agora te Rucphen. [l]