Zanggroep Melody collecteert voor Jantje Beton

ZEGGE – In de week van 4 t/m 9 maart wordt er landelijk gecollecteerd voor Jantje Beton. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen gaan spelen. Gemeente Rucphen heeft in verband met carnaval een (aangepaste) vergunning verleend. Verenigingen in de gemeente Rucphen mogen dit jaar vanaf 25 februari t/m 9 maart collecteren.

Gezien het drukke programma van Stichting Kinder Karnaval Zegge lukt het niet om hiervoor tijd vrij te maken. Om die reden is Zanggroep Melody benaderd om dit jaar de collecte eenmalig over te nemen. Vanaf 25 februari kunt u de collectanten aan de deur verwachten. Met deze collecte zorgen wij er voor dat er meer speelvoorzieningen voor kinderen komen, maar de vereniging wordt ook geholpen. Er gaat namelijk 50% van de opbrengst naar de clubkas.

Het belang van Spelen
Spelen is belangrijk. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Jammer genoeg wordt buiten spelen steeds minder vanzelfsprekend. 3 op de 10 kinderen speelt niet of slecht een keer per week vrij buiten. Spelen houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. [l]