Jeugdraad Grasduinersdurp 2019
Jeugdraad Grasduinersdurp 2019 Mellanie Konings

Jeugdraad Grasduinersdurp geïnstalleerd

ZEGGE - Afgelopen zaterdag is tijdens het Limonadebal de jeugdraad weer geïnstalleerd in het Grasduinersdurp. dit keer werd de verkiezing gedaan d.m.v. leuke goochel-acts van Goochelaar Lex. Met hulp van spelkaarten, kleurboeken en pannen met confetti, zijn de namen van de jeugdraad bekendgemaakt.

De jeugdraad voor de komende carnaval bestaat uit: Jeugdprins: Jamie Kuis, Prinses: Tessa Tinge, Politie: Luca Kuis, Boer: Roel Bartels, Boerin: Caitlin Verschuren, Nar: Roy Haemels, Grasduiner: Tjerk Lauwerijssen en de raadsleden: Fieke Meesters, Maud Bartels, Saar Bartels, Noor Bartels, Amber Hellemons en Roxanne Mies. Na de installatie van de jeugdraad gingen ze meteen voorop in de polonaise. Er werd flink gehost in de Nieuwenbergh met muziek van DJ Simon.

Stempelactie
Deze avond is ook de stempelactie weer van start gegaan. Tijdens carnaval kunnen op de diverse jeugdbals weer stempels verzameld worden. Tijdens het afsluitende bal op dinsdag 5 maart kan de volle stempelkaart weer ingeruild worden tegen een portie poffertjes. Later op de avond stond het Hartenbal op het programma bij café Kerkzicht. Het café zat lekker vol en de aanwezigen hebben lekker gedanst en gefeest op de muziek van Ludduvudduh. Al met al een zeer geslaagde avond.

Programma Grasduinersdurp
De S.K.K.Z is klaar voor het komend carnavalsweekend wat op donderdag al van start zal gaan.
Donderdag 28 februari: Graskneuzersbal in de Nieuwenbergh aanvang 11.49 uur, i.s.m. KBO Zegge.
Vrijdag 1 maart: Prullekesbal in de Nieuwenberg van 10.00 tot 12.00 uur. Schooloptocht Mariadonk om 13.30 uur. Carnavalscountry in de Nieuwenbergh om 20.00 uur. Kapellenfestival in café Kerkzicht om 20.00 uur.
Zaterdag 2 maart: Sleuteluitreiking gemeentehuis Rucphen om 9.30 uur. Voorjurering kinderoptocht in de Nieuwenbergh vanaf 12.30 uur. Grote optocht met kinderoptocht om 13.30 uur. Prijsuitreiking kinderoptocht in de Nieuwenbergh rond 16.30 uur. Grasduinersbal in café Kerkzicht met om 21.11 uur de prijsuitreiking van de grote optocht en Mosterd na de Maaltijd live.
Zondag 3 maart: Voart erin in café Kerkzicht met DJ Ivo om 20.00 uur.
Maandag 4 maart: Bezoek aan de jongste Grasduiner in de ochtend. Bezoek aan Mariavaart rond de middag. Narrekesbal in de Nieuwenbergh om 13.30 uur. Roze Maandag in café Kerkzicht om 20.00 uur met DJ Ivo, dresscode Roze.
Dinsdag 5 maart: Lampionnenoptocht vanaf de Nieuwenbergh vertrek om 18.30 uur. Aansluitend afscheid van de Jeugdraad en poffertjes eten. Afsluitbal in café Kerkzicht met snert en afscheid van de raad van elluf met Demy de Groot en bekendmaking motto 2020 om 20.00 uur.

Route grote optocht
Wil iedereen die aan de route woont van de grote optocht zijn auto ergens anders parkeren zodat de wagens en groepen er makkelijk langs kunnen?! De route is als volgt: O.L. Vrouwestraat, Nieuwstraat, Nic Beetsstraat, Bergstraat, Spoorstraat en O.L. Vrouwestraat. Bedankt voor de medewerking! [l]