Veel gelachen bij tonpraten van de Nachtuilen

SPRUNDEL - Vorige weekeinde kwamen er op vrijdag 110 en op zaterdag 185 mensen naar het tonpraten in De Trapkes. Ze genoten elke avond van zeven praters in de ton en van muziek, vrijdag van Stik Leutig en zaterdag van Simpelfonie. De tweede avond zat de stemming er nog beter in dan de eerste.

Een aangename verrassing was nieuwkomer Joep de Wildt uit Oudenbosch. Zijn buut over zijn opa had een cabareteske inslag. Kaat van de Kaai (Marleen Konings uit Rucphen) was al voor de twaalfde keer bij De Nachtuilen en wist het publiek al bij binnenkomst te binden. Samen met ‘zullieje Jaonus’ was ze een zorgboerderij begonnen. Enkel door gezichten te trekken bezorgde Beerrund ut Boerke (Ronnie Buiks uit Etten-Leur) velen de lachstuipen. Hij speelde gevat in op het gebeuren in de zaal en als hij dan ook nog vertelt van de vakantie met zijn vriendin in Thailand….. Trucker Trees (Judith Hoefnagels uit Standdaarbuiten en afkomstig uit Sprundel) ging het meeste in op de plaatselijke situatie. Zij was door omstandigheden alleen vrijdag van de partij.

Kluisjesroof
Herkenning in de zaal ook toen Sooike van Ostaaijen (Frank Backx uit Rucphen) onder meer de kluisjesroof in Oudenbosch, de drugsscene en de problemen in de heringerichte Sprundelse hoofdstraat op de hak nam. Bart Ketelaars uit Udenhout en Toontje Kwats (Toine van Oers uit Wagenberg) en Gerrit de postbode (Jan Eestermans uit Moerdijk) kwamen vooral moppen vertellen. Zo werd het een divers geheel van ruim 3,5 uur.

Programma Nachtuilenrijk
Het start vrijdag om 9.30 uur met een bezoek aan IKC Vinkenbos en opzetten van de uil. ’s Avonds is er in De Trapkes een Kluppebal voor de jeugd, in ’t Nachtuilennest (De Coop) een Ventjesbal en bij De Drie Zwaantjes een Moederkesbal. Onder het motto ’Tis as un droom’ trekt zaterdag vanaf 14.00 uur de optocht door het dorp. Om 19.00 uur vindt de prijsuitreiking hiervan plaats in De Trapkes. Zondag begint om 13.30 uur een Nachtuilenbal bij De Drie Zwaantjes en maandag om 13.00 uur het Brakkenbal in ’t Nachtuilennest. Dinsdag om 10.00 uur bezoeken prins en gevolg het St. Janshof, vanaf 14.00 uur wacht in de gymzaal een kindermiddag met op het einde neerhalen van de uil. Met een Nachtuilenbal en haringhappen in ’t Nachtuilennest wordt dinsdagavond afgesloten. [l]