KBO leden luisteren aandachtig naar de voordracht van Cees Prinsen met zijn
KBO leden luisteren aandachtig naar de voordracht van Cees Prinsen met zijn "Meidenkist" Theo Hagedoorn KBO Rucphen

Algemene Ledenvergadering van KBO Rucphen

RUCPHEN - Zaterdagmiddag 23 februari hield KBO Rucphen haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in de zaal van café het Trefpunt in Rucphen. Om half twee werden de zesenzeventig aanwezige leden hartelijk welkom geheten door de voorzitter Elly Konings, die zich samen met het bestuur zeer gesterkt voelde met deze geweldige opkomst.

Vervolgens werden de notulen van de laatst gehouden jaarvergadering van 24 februari 2018, alsmede de extra gehouden ledenvergadering van 15 september 2018, zonder verdere op-/of aanmerkingen door de vergadering goedgekeurd en vastgesteld. Middels het verslag van de secretaris werd er teruggeblikt op de gehouden activiteiten in het jaar 2018 en werd aansluitend door de penningmeester, met een duidelijke uitleg, het financieel verslag over 2018, alsmede de begroting 2019, uiteengezet. Deze beide verslagen werden eveneens na goedkeuring van de ledenvergadering goedgekeurd en vastgesteld. Dientengevolge werd de verklaring van de kascontrole aangenomen en decharge verleent aan de penningmeester voor het gevoerde beleid over het financieel jaar 2018. Bij het agendapunt verkiezing leden van het bestuur, kon het huidige bestuur, na een positieve uitslag van stemming door de ledenvergadering, een nieuwe uitbreiding van het huidige bestuur, zijnde mevrouw Ankie Monsieurs uit Rucphen, als bestuurslid verwelkomen.

Draagtassen
Terugkijkend op het jaar 2018, wat voor de KBO Rucphen een afscheiding van enkele tientallen leden tot gevolg had, heeft het huidig zittende bestuur na een moeilijke periode en met dankbare ondersteuning van het merendeel van haar leden kunnen bewerkstelligen, om de KBO afdeling Rucphen in zijn huidige vorm, voor onze ouderen, te kunnen voortzetten. Ook zijn wij, als KBO afdeling Rucphen, hierin gesteund door KBO Brabant, middels een schenking van een groot aantal draag-/boodschappentassen met het huislogo van de KBO, welke draagtassen gratis aan de aanwezige ouderen bij het naar huis gaan uitgereikt zijn geworden.

Carnavalsbal
Na een korte pauze, waar gratis koffie en thee met een heerlijke appelflap werd geserveerd, werd rond de klok van drie uur aangevangen met het ontspanningsgedeelte, waar de rasechte Brabander Cees Prinsen uit Hilvarenbeek een enthousiaste optreden verzorgde, met een voordracht van “De Meidenkist” met boordevol spullen, anekdotes en wetenswaardigheden uit de “tijd van toen”. Rond de klok van half vijf sloot de voorzitter deze geslaagde en gezellige middag af met de vooraankondiging van het te houden carnavalsbal voor alle ouderen op maandagmiddag 4 maart in zaal het Trefpunt in Rucphen, waar een zeer gevarieerd carnavalsprogramma gepresenteerd zal gaan worden met onder andere een optreden van onze “Kaat van de Kaai”. [l]