Leren hardlopen en wandelen bij Road Runners Rucphen

RUCPHEN - Op dinsdag 12 maart worden er informatieavonden gehouden over "Hardlopen en Wandelen voor beginners” de aanvang is om 19.30 uur inloop vanaf 19.00 uur in gemeenschapshuis Agora te Rucphen.

De opstapgroep begint dinsdag 17 september met ‘leren hardlopen voor beginners’ dit doen zij met speciaal op hen afgestemde trainingschema’s. Deze groep is uitermate geschikt voor iedereen die gezond wil 'buiten sporten' en hun conditie weer op peil willen brengen. Nu met deskundige begeleiding door fysiotherapeut Tim Janssen en de schoen- en voetadvies zal nu worden gegeven door Tonio de Jong, hij geeft als ‘sportpodoloog’ vele tips en adviseert over alles op gebied van hardlopen en schoenkeuze.

De cursus duurt 14 weken met in totaal 28 trainingen, waarbij speciaal aandacht wordt besteed aan de juiste loopstijl, ademhaling, opbouw van een training, het voorkomen van blessures, sportkleding en schoeisel. De gediplomeerde trainers Mariëlle en Aschwin Herrmansch zien er vooral op toe dat er op een ontspannen, plezierige en rustige manier wordt getraind. De looptrainingen zijn op de dinsdag- en donderdagavonden van 19:00 tot 20:30 uur er wordt altijd gestart vanuit de Agora. Na 14 weken trainen eindigt de cursus met een test 30 minuten ononderbroken hardlopen. Meer info via onze site www.rrrucphen.nl of telefonisch 06-514 77 308 [l]