Help mee de weide- en akkervogels beschermen

RUCPHEN - Wie komt de Natuurwerkgroep Gemeente Rucphen en de Agrarische Natuurvereniging een handje helpen bij het beschermen van de kievit, de patrijs, de scholekster en andere weide- en akkervogels? Bij de start van het seizoen begin maart gaan vrijwilligers op pad om het land van de boeren af te speuren naar zich nestelende weidevogels.

De nesten worden gemarkeerd en zodra het weiland gemaaid wordt, weet de boer waar de nesten zich bevinden en kan er dan om heen maaien. Ook bij andere activiteiten, waarbij weidevogels beschermd dienen te worden, zijn vrijwilligers van cruciaal belang! Want hierdoor blijven de nesten met legsels of jongen gespaard en kunnen de jonge vogels een veilige toekomst tegemoet zien!

Met jouw hulp zouden we meer boeren kunnen helpen om de weidevogels op te sporen en te beschermen!

Samenwerking

Reeds tientallen jaren werken de Natuurwerkgroep, Brabants Landschap en sinds 2015 ook de Agrarische Natuurvereniging tussen Baronie en Markiezaat samen in het weidevogelbeheer.

Ook vrijwilligers uit Etten-Leur hebben zich bij ons aangesloten, waarmee het weidevogelgebied met bescherming in de regio verder is uitgebreid! Tevens zijn er goede contacten met de weidevogelbeschermers in de Gemeente Zundert.

Bijdrage leveren

Dus zou je het leuk vinden om een bijdrage te willen leveren aan de instandhouding van deze prachtige weidevogels, meld je dan aan voor onze seizoensopeningsavond op donderdag 7 maart om 19.30 uur bij Hoeve ’t Oosteind aan de Oosteindseweg 37 te Sprundel.

Informatie of aanmelding

Jan Kiewit Coördinator Vrijwillige Weidevogelbescherming in de Gemeente Rucphen en Etten-Leur. Telefoon: 076-5033630. E-mail: j.kiewit@ziggo.nl[l]