Carnavalsfeestje bij jeugd van BC de Meppers.
Carnavalsfeestje bij jeugd van BC de Meppers.

Diploma's voor jeugd Badminton de Meppers

RUCPHEN - Na op carnavaleske wijze de speelavond ingevuld te hebben, was het afgelopen donderdag tijd om maar liefst zes jeugdleden van badmintonvereniging de Meppers in het zonnetje te zetten. Binnen een half jaar hadden zij de basisvaardigheden onder de knie en mag het zestal de voortgezette training gaan volgen.

Zoals gebruikelijk is het de laatste speelavond aan de vooravond van carnaval een feestelijke boel in de Vijfsprong. Om te beginnen wordt het sportshirt vervangen door een carnavalspak en ziet de oefenavond er anders uit dan anders. In de zaal stond een behendigheidsparcours opgesteld, waar alle jeugdleden zich op konden uitleven en bij deze gelegenheid werden ook wedstrijden in het donker gespeeld. Met een minimum aan verlichting en verlichte shuttles kregen de wedstrijden een sprookjesachtig tintje.

Beginnersdiploma

Zes jeugdleden hebben zich vanaf de grote vakantie ingespannen om het beginnersdiploma te behalen. Een knappe prestatie en met dit diploma mogen ze de vervolgtrainingen gaan volgen en eventueel deel gaan nemen aan competitie wedstrijden.

Ruimte voor nieuwkomers

Doordat het zestal door gestroomd is, is er weer ruimte gekomen om nieuwkomers in de club toe te laten. De jeugdbegeleiding verwacht dat via het schoolproject 'Sjors Sportief' aanmeldingen zullen komen. Mocht je niet zo lang willen wachten, kun je op donderdagavond om 7 uur in de Vijfsprong te Rucphen een keer komen kijken of badminton iets voor je is. (niet tijdens de schoolvakanties!). Rackets zijn in de zaal beschikbaar.[l]