Vrijwilligerswerk Rucphen in de schijnwerpers

RUCPHEN - Vele maatschappelijk betrokken Nederlanders staken afgelopen vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen tijdens NL Doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ook wethouders Martien de Bruijn en René Lazeroms hielpen een handje mee.

DOOR ADDO SPRANGERS

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NL Doet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers. Overal in het land waren vrijdag en zaterdag leuke en vooral ook heel diverse vrijwilligersactiviteiten te doen. De activiteiten zijn heel divers.

Welness-dag

Ook in Rucphen gingen vrijwilligers aan de slag. Er waren diverse activiteiten, zoals het opknappen van het natuurbelevingspad De Posthoorn, het verrichten van klusjes buiten bij het scoutinggebouw De Molenberg, een welness-middag voor de bewoners van woonzorgcentrum Kerkakkers en het schilderen van deuren van de kleedkamers bij RKVV Schijf. Inwoners die wilden meehelpen bij één van de activiteiten, konden zich vooraf aanmelden via www.nldoet.nl waar een compleet overzicht van alle activiteiten in de gemeente Rucphen te vinden was.

Belevingsbos

Wethouder Martien de Bruijn hielp vrijdag bij de Heemtuin. Hier wordt een belevingsbos gecreëerd voor de jeugd, onder andere door de realisatie van een zogenaamd blote voetenpad. Via verschillende halteplekken maakt de jeugd kennis met onderdelen van de natuur. Ook wordt het huidige vossenhol vervangen door een nieuw. Wethouder René Lazeroms ging aan de slag met het Ommetje de Achterhoek. Zo zette hij zijn schouders onder het opschonen van het wandelpad, het snoeien van struiken en bomen langs het ommetje, het plaatsen van drie insectenhotels en het plaatsen van een educatief informatiebord.[l]