Rondleiding leerlingen Daltonschool in molen De Hoop

SCHIJF - Groep 5/6 van Daltonschool De Vindplaats uit Schijf komt op dinsdagmiddag 26 maart met 26 leerlingen naar molen De Hoop waarbij we speciaal aandacht gaan besteden aan onze Sprundelse korenmolen en energie.

Dit bezoek past helemaal in het doel van ons Sprundels molenproject om de plaatselijke scholen aan te moedigen om deze volledig maalvaardige molen te bezoeken in het kader van techniek, wereldoriƫntatie, aardrijkskunde, geschiedenis of cultuureducatie.
De leerlingen worden in groepjes rondgeleid in de molen door onze molenvrijwilligers waarbij de werking van de molen en het maalproces concreet beleefd kunnen worden. Ook de werking van de borstelbuil en de pletter passeren de revue.
Onderin de molen kunnen de leerlingen nog genieten van een powerpointpresentatie met daarin een ruim aanbod aan onderwerpen die met onze molen te maken hebben, zoals puzzels, rebussen, videoclip en memoryspel. Het zelf zeven van meel tot bloem, zemelen en griesmeel kunnen ze in de praktijk oefenen. [l]