Lezing Kunstschilder

RUCPHEN - Tijdens de Boekenweek van 2019 wordt aandacht besteed aan het thema: Moeder, de vrouw. Wat heeft dat thema nu met kunst te maken, zou u kunnen denken. De organisatie van de Boekenweek heeft het gedicht van Nijhoff daarvoor gekozen.

Zaterdag 30 maart is, tijdens een hiervoor georganiseerde bijeenkomst gekozen om dit thema vanuit de kunst te benaderen. Als kunstschilder en vanuit de kunstgeschiedenis, spreekt Agaath de Kwaadsteniet over kunst aan de hand van schilderijen en kunstwerken. Samen met Joke de Bruin, maken zij onder de naam Artzujoa kunst in 3d gebaseerd op oude technieken zoals kantklossen , een oud ambacht, maar dan in een nieuwe vorm.

De hele maand maart is een expositie over dit onderwerp, ook op deze locatie, die eveneens op deze zaterdagmiddag bezocht kan worden. De kunst en vrouwen, of de kunst om vrouw te zijn, om moeder te zijn, heeft vaak de aandacht, zoals ook in de kunstgeschiedenis regelmatig is terug te vinden. U wordt van harte uitgenodigd om op zaterdag 30 maart van 13.30 tot 16.00 uur in de bibliotheek in het Gemeentehuis van Rucphen aanwezig te zijn.[l]