Molen de Hoop.
Molen de Hoop. Jan van den Broek

West-Brabantse Molendag in molen De Hoop

SPRUNDEL - Programma Westbrabantse Molendag op zondag 31 maart in molen De Hoop Sprundel vanaf 10.00 uur.

Om 10.00 uur opening Westbrabantse Molendag waarbij de molen in werking is met rondleidingen door eigen molengidsen. Er is een schilderijenexpositie verzorgd door Els Hendrikx en de 'Doe-van-alles-Club'. Er wordt uitleg gegeven over de borstelbuil, het zeven van meel tot bloem, de graanpletter om haver en tarwe te pletten, de nieuwe Molenleskist en de glazendeurwand in de invaart. ’t Sprundels Meulewienkeltje geeft een indruk van de meelproducten. Er is koffie en thee en we bakken ook pannenkoeken.

Schilderijenexpositie

Els Hendrikx is geboren in St. Willebrord. Al sinds de kleuterschool werd haar liefde voor schilderen een feit. Zij kreeg een, door haar vader gemaakte, schildersezel met waterverf en penselen en maakte haar eerste kunstwerken. Door Evelyn van Beuningen kwam zij in contact met een schilder die voor het Belgische koningshuis schilderde, Geert de Meyer. Hij leerde haar hoe te schilderen met olieverf. Verder heeft zij haarzelf alles aangeleerd waardoor zij haar kennis gemakkelijk aan anderen kan doorgeven. Zij geeft inmiddels al meer dan 15 jaar met veel plezier les aan kinderen en volwassenen.

Doe-van-alles-Club

‘We doen van alles’ is een club voor de basisschooljeugd van groep 3 t/m 8 die op maandagavonden van 18.30 tot 20.00 uur in De Trapkes bijeenkomt. Momenteel bestaat de club uit 16 meisjes en jongens. De club is momenteel aan het knutselen – tekenen, schilderen, kleien, enz. voor de molen. De werkjes worden op de West-Brabantse Molendag tentoongesteld en verkocht, de opbrengst is bestemd voor het in stand houden van deze Sprundelse Molen.

Opening molen

Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen. Op elke eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk voor het publiek. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website www.molensprundel.nl

Wandeling

Groepswandeling Heemkundekring, KBO en Molenstichting vanaf molen De Hoop Sprundel op zondag 31 maart om 10.00 uur tijdens de West-Brabantse Molendag.

Voor deze groepswandeling vertrekken we vanaf Molen De Hoop, Molenerf 2 in Sprundel om een klein gedeelte van een van de Sprundelse wandelommekes, af te leggen.[l]