Twee podiumplaatsen AVR'90 in Halderbergeloop

RUCPHEN - Zondag 24 maart ging het West-Brabants Loopcircuit van start met de Halderbergeloop. Aan de start verschenen de AVR’90-mannen Chrisje Schrauwen, Chris Hoebergen en Toon Heeren.

Omdat de Halderbergeloop dit jaar in het laatste in plaats van het voorlaatste weekend van maart plaatsvond liet een aantal leden van de organiserende vereniging, AVO’83, verstek gaan. Zij gingen naar het jaarlijkse trainingskamp in Domburg dat ontstaan is ter nagedachtenis aan hun in 2008 overleden clubgenoot Cor Koetsenruijter. Naast een wedstrijd over 10 km konden de lopers ook kiezen voor een prestatieloop over 5,3 km, maar de deelname aan de prestatieloop was dit keer niet zo groot. Toon Heeren (die afgelopen vrijdag nog gehuldigd werd tijdens de kampioenenavond van de gemeente Rucphen voor zijn titel Nederlands Kampioen 2018 10 km op de baan) liep als 50-plusser in de kopgroep met de senioren Jeroen Nijland, Gerbert van de Biggelaar, Okbazgi Kidane en Ricardo Sint Nicolaas en de in onze regio nog onbekende master 35+ Nick van den Bleeken. De laatste twee konden een gaatje met hun achtervolgers slaan en finishten als nummer 1 en 2 overal in 33:25 en 33:32. Toon passeerde met een voorsprong van 10 seconden op de nummer 4 als derde overal de finish. Zijn tijd van 33:49 was meer dan een minuut sneller dan de tijd van de tweede master 45+, Roel van Nes van AVS’90. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 in de categorie masters 65+ was nog veel groter: Chrisje Schrauwen liep een hele goede wedstrijd en finishte in 40:49; ruim 3 minuten voor de tweede master 65+, Toon van Peer van Thor. Chris Hoebergen, die zijn trainingsritme danig verstoord zag als gevolg van de griepepidemie, kan desondanks terugkijken op een goede wedstrijd. Hij finishte nog precies binnen de 44 minuten.

Programma

De volgende wedstrijd van het circuit, de 10 van Halsteren, is aanstaande zondag. Voor informatie zie www.olympia-halsteren.nl[l]