Chrisje Schrauwen tijdens de Halderbergeloop een week voor het NK.
Chrisje Schrauwen tijdens de Halderbergeloop een week voor het NK. Jos van der Reep

Brons voor Chrisje Schrauwen bij NK Halve Marathon

RUCPHEN - Afgelopen zondag organiseerde de Stichting Venloop tijdens de veertiende editie van de Weir Venloop voor de vierde keer het Nederlands Kampioenschap op de halve marathon. Chrisje Schrauwen hield de eer van AVR’90 hoog.

De Stichting Venloop is ontstaan nadat in 2003 62 mensen gingen trainen voor de marathon in New York en zich hierbij ten doel stelden 42.195 euro in te zamelen voor 2 goede doelen. Tijdens de terugreis vanuit New York ontstond het idee om in Venlo 'New York in het klein' te organiseren en zo geschiedde.

Dat de Venloop een doorslaand succes is blijkt wel uit het grote aantal deelnemers: bijna 9.000 (!) lopers startten afgelopen zondagmiddag om 2 uur op het hoofdnummer, de halve mararthon. Gelukkig stonden de deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap in een speciaal startvak vooraan in de startopstelling. Chrisje Schrauwen had het advies gekregen om weg te gaan op een tijd van 4:20 per kilometer. Uiteindelijk liep Chrisje een vlakke wedstrijd met weinig verval en finishte hij in een knappe tijd van 1:29:39 hetgeen overeenkomt met 4:15 per kilometer. Zijn bronzen plak in de categorie masters 65+ kwam geen enkel moment in gevaar want Chrisje liep iedere kilometer 10 seconden verder uit op zijn directe achtervolger in zijn leeftijdscategorie, Theo den Herder van AV’56.

Deze eerste medaille op een Nederlands Kampioenschap smaakt naar meer voor Chrisje.[l]