Bloesem in ijs verpakt.
Bloesem in ijs verpakt. RRR

Road Runners Rucphen Wandel- en Hardloop activiteiten

RUCPHEN - Op zaterdag 13 april was er de 27e Rode Kruis Bloesemtocht te Geldermalsen. Met een record aantal deelnemers van 34.524 deelnemers. 16 wandelaars van Wandelgroep Road Runners Rucphen vertrokken al heel vroeg in de ochtend naar Gelderland.

Kees, Henk, Joke, Julia, Ingrid, Els, Astrid, Dini en Johan gingen voor de 25 kilometer. Aan de start van de 20 km. zagen we Esther, Mette, Toon, Martine en Astrid. Toon en Marian liepen samen de 16 km die voerde over de kersenboomgaard. Het was vooral een bijzondere en koude zaterdagmorgen, door de vorst draaiden de sproeiers op volle sterkte om de bloesem te beschermen tegen nachtvorst wat hele mooie plaatjes opleverde, het was een hele belevenis om van deze pracht te mogen genieten. Dat maakte dan weer de natte voeten van onderweg weer helemaal goed.

Hardloop nieuws

Hardlopen voor het 'goede doel'! Zaterdag in Etten-Leur organiseerde Go4Life samen met Achilles de Mini-RopaRun, er kon worden gewandeld en hardlopen in estafettevorm met als doel geld op te halen voor deelname aan de 'RopaRun' waarbij de gehele opbrengst ten goede komt van de Kankerstichting. Road Runners Rucphen nam deel met drie teams, het spits werd afgebeten door de bedrijventeams, met een 9e plaats voor team Halters met Vincent, Kees, Ronald, Jack en Ria en een 14e plaats voor Team Oonincx met Petra, Miranda, Wim, Linda en Jan.

Om 15.00 uur werd het startschot gegeven voor de verenigingenteams waaronder natuurlijk ook onze Road Runners Rucphen met als startloopster Mariëlle die na 10'11 minuten het estafettestokje doorgaf aan Ronald hij liep over de twee km ronde 8:10 min, Vincent deed in 11:24 min, waarna Jack met 7:37 min de snelste tijd weg zette en kees mocht finischen in 8:40 min en totaaltijd 45'56 op de 10 kilometer goed voor een 6e plaats. Wim Oonincx liep met zijn team Go4Life een 5e plaats in 45:58 minuten.

Totaal werd er voor het goede doel maar liefst € 2.745,70 opgehaald! Alle deelnemers en sponsoren worden bedankt! Kijk voor de volledige uitslagen en foto's op onze site www.rrrucphen.nl[l]