Michelle Maas.
Michelle Maas. Jerry Maas

Jeugd Willebrord Wil Vooruit heeft een spannend weekend

SINT WILLEBRORD - Afgelopen weekend was het een spannende bedoeling. We hadden op zaterdag de eerste wedstrijd voor de NK selectie en tevens was dit ook nog het district kampioenschap.

Onze renners beginnen in categorie 3 met Delano en Elena. Het was een mooie en harde wedstrijd. In de sprint was Delano iedereen te snel af. 1e plaats algemeen, 1e jongen en district kampioen. Elena wist een mooie 4e plaats te behalen algemeen. 1e meisje en district kampioen. Hierna was het voor categorie 4 om dit te evenaren. Michelle, Kim, Isere, Mathijs, Roemer, Senna en Luken hadden er veel zin in. Een demarrage van de uiteindelijke winnaar was net te hard. We kregen een groep met 5 die naar de eindstreep gingen. Michelle wist mooi de sprint te winnen. 2e algemeen betekende wel 1e meisje en district kampioen. Isere kon de groep niet volgen tot het eind, 8e algemeen. Senna reed tussen deze groep en de volgende alleen zijn wedstrijd. 10e algemeen is een mooie uitslag. In de groep erachter was de sprint tussen 4 van onze renners. Mathijs 13e, Luken 15e, Roemer 16e en Kim was 17e. Na de dikke banden race, waar Bente 6e werd en Olivier 2e, kwam categorie 5. Brent en Nienke wilde hier ook wel wat laten zien. Helaas door een val werd de wedstrijd plots 5 ronde ingekort. Erg verwarrend. Nienke wist in het algemeen 8e te worden, 1e meisje en dus district kampioen. Brent werd algemeen mooi 11e. Tot slot was Luca nog aan de beurt in categorie 6. Een mooie wedstrijd met veel strijd leverde een 3e plek algemeen op en 2e van het district. Weer een podium plek erbij. Een mooie dag met goede resultaten.

Overige wedstrijden

De dag erna reed Michelle in Alpen aan de Rijn. Na een aantal ronde weg gezeten te hebben toch terug gehaald. Krachten bewaard en de sprint weer gewonnen. Nu voor de overwinning.

Luca reed in Belgiƫ een wedstrijd. Na een zware koers was de eindsprint voor Luca. Ook Luca behaalde de overwinning. Trots op wat onze leden hebben laten zien.[l]