Schijfse KBO leden genieten van hun soep tijdens de lunch tijden de Paasviering. FOTO MICHEL DAMEN
Schijfse KBO leden genieten van hun soep tijdens de lunch tijden de Paasviering. FOTO MICHEL DAMEN Michel Damen.

Geslaagde Paasviering KBO Schijf

SCHIJF - Donderdag 18 april was voor KBO Schijf een belangrijke dag. Tijdens deze Paasviering was het ook de dag dat de jaarvergadering plaats zou vinden.

Alle 225 leden waren uitgenodigd en daaraan hadden ruim 90 leden gehoor aangegeven om op deze dag aanwezig te zijn. De voorzitter Kees Gijzen verwelkomde zijn leden met een uitleg over Pasen het belangrijkste was dat het “ei“ het symbool is van nieuwe leven dat geld ook voor de KBO leden al zijn die wat ouder. Na zijn welkomstwoord gaf hij het woord aan Diaken Jan van Steenhoven die voorging in de dienst van “woord en communie“. Betsy zou hem bijstaan in deze dienst. Het gemengd koor zou deze dienst met hun liederen opluisteren. Besty van de Sande las tijden deze dienst een gedicht voor over het licht van Pasen.

Na de dienst was bijna 12 uur en gingen de leden aan tafel voor een gezellige en lekker lunch met soep vooraf. Het bestuur had voor alle aanwezige leden, in brood gebakken paashaasje gezorgd en dat werd zeer op prijs gesteld. Er werd ruim de tijd genomen voor deze lunch om de leden de kans te geven om met elkaar een praatje te maken.

Het bestuur had de Rabobank uitgenodigd om de leden met beeld en geluid wegwijs te maken over het moderne bankwezen. Twee medewerkers van de bank vertelde over alle in en outs van Veiligheid, internetbankieren contactpunten, huisbezoek, contactloos betalen en volmachten. Daarbij konden de leden vragen stellen en daar werd ruimschoots gebruik van gemaakt. Er werd gevraagd waarom de geld automaat vier weken buiten gebruik was, tot ergernis van de bevolking van Schijf? De Rabomedewerker vertelde dat er onderdeel uit Amerika moest komen en dat duurde langer dan normaal. Toen zij alles wat ze konden vertellen, verteld hadden was, was het tijd voor de pauze. Koffie of thee werd geserveerd met daarbij een appelflap.

Toen was het tijd voor het belangrijkste gedeelte de Jaarvergadering, zoals de voorzitter memoreerde de leden kunnen nu het belijd bepalen en het bestuur toetsen op het gevoerde belijd. Voor de vergadering begon werd drie leden gehuldigd nl. Mevr Cor Jacobs-Hereygers, mevr Cor van Nijnatten-van Elven, Dhr Janus Jacobs en Dhr Frans van Overveld. Zij waren vijfentwintig jaar lid van KBO Schijf en werden door de voorzitter in het zonnetje gezet en kregen een bloemetje aangeboden.

Het werd een vlotte vergadering. De notulen van de vorige vergadering en het jaarverslag van 2018 gemaakt door Betsy van de Sande werden onder applaus goed gekeurd. Aan de penningmeester Michel Damen werd na uitleg van zijn boekhouding van 2018 en goedkeuring van de kascontrole decharge verleend en kreeg applaus voor zijn werk als penningmeester. De jaar contributie werd vastgesteld voor 2020 en dit onder goedkeuring van alle leden. Janus Jacobs was als bestuurslid aftredend, maar wilde toch zolang de gezondheid het toelaat nog een termijn van drie jaar doorgaan. Gerard Lamee stelde zich beschikbaar voor het bestuur en werd zonder tegen stemmers gekozen in het KBO bestuur. Van de rondvraag werd geen gebruik gemaakt. Bij zijn afscheidswoord bedankte de voorzitter verschillende mensen en het bestuur voor hun hulp bij deze paasviering. Hij bedankte vooral zijn leden, want zonder hen kan het bestuur organiseren wat het wil maar als niemand komt opdagen is het allemaal voor niets geweest. Hij wenste het een zalig Pasen en wel thuis. [l]