Schreeuw om hulp van De Nachtuilen

SPRUNDEL - Tijdens de openbare jaarvergadering van carnavalsstichting De Nachtuilen deed het bestuur een schreeuw om hulp. Slechts 19 personen waren vrijdag 19 april in De Trapkes present.

"Misschien wel omdat iedereen tevreden is", merkte iemand op. Anne van de Lindeloof die voorzat, was echter niet blij: "We hebben geen voorzitter, geen prins en geen grote boer meer en in de raad van elf zijn 5 vacatures ontstaan. De bestuursleden en de leden van de leutgroep die er nu nog zijn hebben er nog wel zin in. Er zijn zelfs ideeën om de activiteiten uit te breiden, maar daar is wel volk voor nodig. Als de groep te klein wordt en de last te groot, gaan er meer mensen stoppen, en dan?" Enkelen die nu stoppen zijn jongeren die in 2007 begonnen en nu kinderen hebben. Ze zijn het er allemaal over eens: "Het was een hartstikke leuke tijd, maar we hebben nu andere prioriteiten. Er komt meer bij kijken dan leut en polonaise. Mensen die verantwoordelijkheid willen dragen zijn moeilijk te vinden. Vanavond bleek zelfs niemand bereid om de kas te controleren", zei secretaris Nicojan Lazeroms.
Mede, gezien de situatie wordt niet verwacht dat de activiteiten komend seizoen veel af zullen afwijken van het vorig seizoen. Wel werd gezegd dat er, na een jaar onderbreking, weer gewerkt wordt aan een wijkenbal voor de jeugd.
In totaal kwamen er 43 suggesties voor het nieuwe motto binnen. Het bestuur had er daar vijf uit geselecteerd. De aanwezigen kozen uit die vijf met ruime meerderheid: ‘Wa un kunstje’. Bouwers waren al direct enthousiast, maar het grootste kunstje zal zijn het vinden van bestuursleden en een prins met voltallig gevolg.[l]