KBO leden genieten volop van de Paasbrunch. FOTO THEO HAGEDOORN
KBO leden genieten volop van de Paasbrunch. FOTO THEO HAGEDOORN Theo Hagedoorn KBO Rucphen

Sfeervolle en gezellige paasviering KBO Rucphen

RUCPHEN – Zaterdagmiddag 13 april heeft afdeling KBO Rucphen haar jaarlijkse Paasviering in zaal het “Trefpunt” in Rucphen gehouden. Een tachtigtal senioren namen deel aan deze viering.

Om 12.00 uur werden onze senioren welkom geheten door onze voorzitter en werd er ter nagedachtenis aan onze overleden leden een minuut stilte in acht genomen. Dit jaar werd er geen woord en communieviering gehouden in het Trefpunt, maar wel een zondagsmis in de kerk, alwaar we ook de intenties van onze overleden KBO-leden
herdacht hebben.

Paasbrunch
Om 12.15 uur werd er gezamenlijk deelgenomen aan een heerlijke paasbrunch, geheel verzorgd en in paassfeer uitgeserveerd door Jack, Petra en het personeel van het Trefpunt.
Na genoten te hebben van deze overheerlijke paasbrunch, verzorgde het Amusementskoor “Vuur en Vlam” onder begeleiding van accordeoniste Laura van den Hout een optreden, bestaande uit vrolijke Nederlandstalige oude en nieuwe liedjes, waarbij er volop door onze senioren werd meegezongen. Tijdens de pauze tussen het eerste en tweede gedeelte van hun optreden, werden er drie rondjes bingo gespeeld en werd er koffie en thee geserveerd, waarbij een versnapering in het teken van Pasen niet ontbrak. Halverwege de middag trad het Amusenentskoor “Vuur en Vlam” voor de tweede maal op, waarbij het solo-optreden van enkele koorleden als ludieke typetjes bij de seniorleden goed in de smaak vielen en de feestvreugde deed verhogen.
Aan het einde van de middag werden er nog drie rondjes bingo gespeeld, waaraan, zoals men gewend is, wederom leuke en passende prijsjes te winnen waren.

Activiteiten
Rond de klok van 17.00 uur werd deze paasviering afgesloten door de voorzitter met een dankwoordje aan de aanwezige senioren voor het welslagen van deze gezellige en sfeervolle middag. Verder werd er mededeling gedaan over de komende activiteiten binnen onze KBO-afdeling, zoals de festiviteiten tijdens Koningsdag, een op handen zijnde Dagreis en het houden van enkele fietstochten, waarbij excursiefietstochten niet zullen ontbreken. Ook het Seniorencafé zal in het komende seizoen aan bod komen, waarbij er leuke spelletjes en bingo gespeeld zullen worden en niet te vergeten werd er aandacht gevraagd voor onze nieuwe activiteit, zijnde de “knutsel-/hobbymiddag in Steunpunt “De Schuitvaart” in Rucphen.
Na deze afsluiting gingen onze senioren tevreden en voldaan huiswaarts. [l]