De nieuw gedecoreerden met de burgemeester in afwachting van het hijsen van de vlag en het spelen van het Wilhelmus.
De nieuw gedecoreerden met de burgemeester in afwachting van het hijsen van de vlag en het spelen van het Wilhelmus. Cees Coppens

Koningsdag in de Nieuwenbergh met een gouden randje

ZEGGE - Toen de Stichting SKW vorig jaar het verzoek binnen kreeg om de Koningsdag te organiseren voor alle gedecoreerden van de vijf kerkdorpen ging het beheer en de stichting meteen vol enthousiasme aan de slag.

Het werd 27 april Koningsdag een groot feest voor alle genodigden. Burgemeester van der Meer Mohr en alle wethouders verwelkomden de genodigden in de prachtig versierde zaal in de Nieuwenbergh. Met een heerlijke kop koffie en feestelijk gebakje liep de zaal vol met 190 aanwezigen.

"Op de eerste plaats een groot compliment aan de beheerder Dianne Brouwers en haar vrijwilligers van de Nieuwenbergh het ziet er schitterend uit”, aldus de burgemeester in haar toespraak.

De nieuw gedecoreerde werden voorgesteld: Corrie Bogers-van Oosterbosch uit Zegge; Harrie Luijsterburg en Corrie Verhulst uit Schijf; Kees de Jong uit Rucphen; Johan Heeren uit Sprundel.

Om 10.00 uur werd de vlag gehesen in de Hoefstraat door de vijf gedecoreerden samen met de burgemeester terwijl Harmonie St.Cecilia het Wilhelmus speelde en zangkoor Melody zong. Dit mooie schouwspel omringt door de kinderen op versierde fietsjes was een plaatje. De burgemeester schonk alle aandacht aan de kinderen en deelde de prijsjes uit die ze dik verdiend hadden.

In goed overleg met de gemeente en de Nieuwenbergh heeft het Oranjecomité dit jaar moeten uitwijken naar café Kerkzicht. Daar vond i.v.m. de weersvoorspelling hun programma oranje activiteiten plaats. Ze hebben er echt een mooi feest van gemaakt.

Terug binnen werd het welbekende oranjebitter uitgeschonken en het glas geheven op Koning Willem Alexander. Zangkoor Melody, onder leiding van dirigent Ronald van Tichelaar, zong een paar prachtige liederen vanaf het podium terwijl iedereen gezellig kon bijpraten want sommige zien elkaar maar één keer per jaar.

Rond 12.00 uur was de plechtigheid ten einde en bracht de burgemeester nog even een bezoekje aan de kinderen in Kerkzicht waar Jeugdcircus Don Bosco een optreden verzorgden.

Het bestuur SKW en de vrijwilligers verdienen een pluim voor het organiseren van dit Koningsfeest. Chapeau het was perfect. Dank voor jullie overweldigende gastvrijheid.[l]