RUCPHEN - Koningsdag, de traditionele datum waarop in Oud Gastel de Vlietloop wordt gehouden. Net als in andere jaren was de deelname erg goed te noemen.

Voor het serieuze werk kon gekozen worden tussen 10 km en de halve marathon. De AVR-atleten vonden 10 km wel genoeg. In tegenstelling tot andere jaren moest de grote lus langs 't Veerke nu eens andersom gelopen worden. Op het open polderlandschap naar ‘t Veerke moesten de deelnemers eerst een behoorlijke tegenwind overwinnen. Maar de rugwind op de laatste kilometers vergoedde echter weer veel. Aan kop domineerden Huub Maas en Ricardo Sint Nicolaas de strijd. Voor Toon Heeren was hun tempo na enkele kilometers iets te machtig en Toon volgde op enige afstand om in zijn eentje als 3e overal te finishen. Zijn tijd van 34:56 lijkt wat matig te zijn, maar de afstand van 10 km bleek in werkelijkheid 200 meter langer te zijn. Na winnaar Huub Maas in 33:42 was Toon daarmee 2e in de klasse masters 45+. Als 26e finishte Chrisje Schrauwen die onbedreigd winnaar werd in de klasse masters 65+ en opnieuw in een erg scherpe tijd. Chrisje was weggestuurd om het rustig aan te doen en pas op de laatste duizend meter te versnellen. Zijn tijd van 43:16 was meer dan 2 minuten sneller dan die van de 2e master 65+, Toon van Peer van Thor. Ook de laatste AVR loopster kwam op het podium. Yvonne Boot wil gewoon lekker lopen en liefst elke keer weer iets sneller. Ondanks de 200 meter extra lukte haar dat op Koningsdag. Haar tijd van 48:09 was 11 seconden sneller dan in Halsteren en bovendien goed voor een derde plaats in de categorie dames 35+.

Avondwedstrijd
Negen dagen voor Koningsdag nam Chrisje Schrauwen deel aan de avondwedstrijd van CAV Energie in Barendrecht en liep daar 3 km op de baan. Dit om tempohardheid op te doen als voorbereiding voor de komende Nederlandse kampioenschappen masters, waaraan Crisje in het weekend van 17-19 mei in Gouda deel wil nemen. Chrisje, nog altijd nagenietend van zijn medaille behaald bij het Nederlandse kampioenschap op de halve marathon in Venlo, liep er 3 km in 11:56,22; bijna 14 seconden sneller dan de tijd waarmee hij zich ingeschreven had.

Programma
Omdat Hemelvaartsdag dit jaar pas op 30 mei is, is het nog 4 weken wachten op de volgende wedstrijd in het West-Brabants Loopcirduit. Dan organiseert AVS’90 “De 15 km van Smaal Standdaarbuiten”. Voor informatie zie www.avs90.nl [l]