Nationale Molendagen 'Ontmoet de Sprundelse molenaars'

SPRUNDEL - Op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur is er in molen De Hoop Sprundel van alles te beleven.

Expositie schilderijen van Daniel de Bruijn op zaterdag en zondag met een demonstratie van airbrush.

Er zijn molenrondleidingen door onze molengidsen.

De molen is alleen in werking op zondag 12 mei als de molenaar aanwezig is. Bezoekers kunnen kennis maken met molenbroden, molengeschenkpakketjes en meelproducten. Er worden gratis molenbroodhapjes met Sprundelse aardbeien en/of boerderijkaas aangeboden.
Behalve uitleg over de inhoud van de leskist en info over de te plaatsen glazen wand zijn er pannenkoeken, koffie/thee en een drankje voor de kinderen. Er zijn gratis molenbouwplaten van een molen, zoals onze molen, voor de kinderen om te knutselen. Tevens is er een boekenmarkt in de tent voor de molen door Anneke Niemeijer en Jeannette Aarts.

Er is informatie over molenvrijwilligers en molengidsen of bestuursleden verkrijgbaar.

Fietsfotozoektocht en nieuw project

Speciaal in dit weekend is Molen de Hoop Sprundel startplaats van de fietsfotozoektocht 'Typisch Sprundel', waarbij de deelnameset en routebeschrijving in de molen verkrijgbaar zijn. Alle informatie over deze activiteit is te vinden op http://www.beleefsprundel.nl/fietsfotozoektocht/ en voor deelname vragen we een kleine bijdrage per deelnameformulier.

We verstrekken ook informatie over nieuw molenproject: Molen De Hoop Sprundel 'Kunstparel 2020', een project waarbij Sprundelse kunstenaars een belangrijke rol spelen, Er is een gratis kopje koffie voor onze molenvrienden tijdens de Nationale Molendagen.

Informatie

Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen. Op elke eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk voor het publiek. Er kan door de molenvrijwilligers een rondleiding gegeven worden en de bezoekers kunnen eens rondneuzen in de vitrine van ’t Sprundels Meulewienkeltje waarin alle molenproducten tentoongesteld worden. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site, www.molensprundel.nl, terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com.[l]