Groep 8 van kindcentrum de Regenboog oefenen voor de fietstocht..
Groep 8 van kindcentrum de Regenboog oefenen voor de fietstocht.. Karin van de Eshof

Gezinsfietstocht in Schijf wacht op aanmeldingen

SCHIJF - Met nog slechts enkele dagen te gaan voor in Schijf, op 15 mei, voor de tweede keer de wielertoertocht 'Tocht der Frinten' wordt verreden, lijkt het erop dat de uitbreiding met een gratis gezinsfietstocht geen succes gaat worden.

De gratis gezinsfietstocht, die dit jaar als onderdeel van de Tocht der Frinten in Schijf wordt georganiseerd, trekt tot nu toe weinig deelnemers. De tocht is speciaal opgezet om naast de wielertoeristen ook de fietsliefhebbers met een gewone fiets of e-bike uit de regio een leuke fietsdag te bezorgen. De Stichting SportFrinten doet er echt alles aan om jeugd en ouderen in de regio voor de gezinsfietstocht over de streep te trekken.

Omdat de Stichting SportFrinten er naar streeft om van 15 mei een klein wielerfeestje te maken, is er voor iedere deelnemer na de tocht gratis een kopje soep en voor de deelnemers aan de gezinsfietstocht een tombola waarbij leuke prijsjes als cadeautjes aan de deelnemers worden weggegeven. Daarmee probeert de organisatie met name de jeugd aan het fietsen te krijgen. Ook speciaal voor de jeugd wordt er pas ’s middags om half twee gestart. Het starttijdstip maakt het voor de schooljeugd mogelijk om op de vrije woensdagmiddag met vrienden of familie de tocht te kunnen rijden.

Leuke route van 25 of 35 kilometer
Om het leuk te houden, is gekozen voor twee afstanden die de meeste deelnemers binnen twee uur af kunnen leggen. Na het vertrek van Sportpark De Zoek in Schijf wordt aangesloten op een deel van de route die eerder door de wielertoeristen is gereden. De gezinsfietstocht wordt verreden binnen een straal van zo’n 10 km rond Schijf en blijft binnen de gemeentegrens van Rucphen. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat oud en jong met elkaar fietst en dat zeker de jongste jeugd (groep 6) niet alleen op pad gaat.

Inschrijven
Inschrijven voor de wielertoertocht en de gezinsfietstocht is mogelijk via de website van de Stichting SportFrinten (www.sportfrinten.nl) en voor de basisschoolleerlingen bestaat ook de mogelijkheid om voor de gezinsfietstocht via de website van Sjors Sportief in te schrijven (www.sjorssportief.nl). Meer informatie over de wielertoertocht en de gezinsfietstocht kunt u ook lezen op de website van de Stichting SportFrinten.[l]