Sfeerfoto tijdens opfriscursus.
Sfeerfoto tijdens opfriscursus. Jack van de Bergh

Veel belangstelling voor opfriscursus verkeerskennis voor 50-plussers

RUCPHEN - Er bleek zeer grote belangstelling te bestaan voor de, door het Samenloop voor Hoop team Keep on Smiling, georganiseerde opfriscursus verkeerskennis voor 50-plussers. Meer dan 130 personen hadden zich ingeschreven voor de cursus die op woensdag 1 mei, vanaf 19.00 uur, plaatsvond in Agora te Rucphen. Deelnemers, niet alleen uit de gemeente Rucphen maar ook uit omliggende plaatsen, zoals Oudenbosch, Roosendaal en Etten-Leur.

De cursus werd geopend door Jutta Verjans, teamcaptain van het team Keep on Smiling. Het team bestaat op dit moment uit 23 personen. Er kunnen zich nog mensen aansluiten bij het team. Zij benadrukte dat de doelstelling van de cursus in feite tweeledig was, enerzijds het opfrissen/ updaten van de verkeerskennis bij senioren en anderzijds het als team inzamelen van geld voor het goede doel.

Samenloop voor Hoop

De gehele opbrengst van de avond gaat naar KWF Kankerbestrijding om hiermee een bijdrage te leveren aan verder kankeronderzoek. De Samenloop voor Hoop (SvH) is wereldwijd het grootste fondsenwervende evenement voor kankerbestrijding. Het gaat hierbij om een 24 uurs wandelestafette waarbij de deelnemers in teams lopen en elkaar aflossen. Op 15-16 juni vindt in Roosendaal, locatie Wieler Experience, een Samenloop voor Hoop plaats. Zie voor meer informatie: ww.samenloopvoorhoop.nl/roosendaal

Een van de meest bijzondere onderdelen van de SvH is de kaarsenceremonie. Tijdens de SvH komt men samen om dierbaren te steunen en te herdenken. Een heel indrukwekkende gebeurtenis waarbij ook bezoekers van het evenement aanwezig kunnen zijn. Wilt u een eigen Kaars voor Hoop laten branden dan kan dit. Ze worden verkocht via de leden van de (inmiddels 43) teams.

Verkeersregels veranderen non-stop
Vervolgens werden onder leiding van André Thielen, instructeur/rijschooleigenaar, de alsmaar veranderende verkeersregels en vele verkeerssituaties besproken en toegelicht. Het nut van de cursus bleek al heel snel. De verkeersregels veranderen non-stop. Alleen al in de afgelopen vijftien jaar is zo’n veertig procent van de verkeersregels aangepast. André oogstte heel veel complimenten voor de bijzonder luchtige en deskundige wijze waarop hij de cursus presenteerde. Voor veel aanwezigen was het 40-50 jaar geleden dat zij zich concreet met deze materie hadden beziggehouden tijdens het behalen van hun rijbewijs. De cursus werd na de pauze afgesloten met een verkeerstestje. Waarbij bleek dat de deelnemers wel het nodige hadden bijgeleerd die avond maar ook weer niet alles. De noodzaak tot bijscholing was in elk geval afdoende gebleken.

Opbrengst actie

Belangrijk te vermelden: de opbrengst van deze actie voor het goede doel is op dit moment al € 955,00. Sponsoren van deze actie kan nog via: www.samenloopvoorhoop.nl/roosendaal.[l]