Officiële status voor Rucphense Actieve Senioren

RUCPHEN - Senioren die zich hebben afgescheiden van KBO Rucphen zijn een eigen organisatie gestart onder de noemer Rucphense Actieve Senioren. Afgelopen zaterdag vond in zaal Agora in Rucphen de officiële oprichtingsbijeenkomst plaats.


In totaal 85 belangstellenden hadden zich opgegeven om erbij te zijn. Vanaf 13.30 uur stroomde de zaal vol. Ze werden verwelkomd met koffie en een heerlijke appelflap. Om 14.00 uur begon de oprichtingsvergadering. Eerst werd uitgelegd wat er was voorafgegaan voordat besloten was om zelfstandig verder te gaan met een nieuwe vereniging met als thuisbasis Agora. Na die duidelijke uiteenzetting was iedereen vóór de oprichting van een nieuwe club. Ook het beleidsplan werd besproken.

Verbinding

Daarna werd er een bestuur gekozen. Zes personen uit Rucphen hadden zich hiervoor beschikbaar gesteld. Na een schriftelijke stemming werden alle zes bestuurskandidaten gekozen. Aan de achterkant van het stembriefje konden de leden aangeven wat ze van de nieuwe vereniging verwachten en wat ze zelf willen bijdragen in nog te vormen werkgroepen. Spontaan gaven tien leden zich op om te fungeren als contactpersoon. Het bestuur gaat dit nog verder uitwerken. Daarna werd de naam van de nieuwe vereniging bekend gemaakt: Rucphense Actieve Senioren. Op het scherm werd het nieuwe logo onthuld. De ovale vorm geeft aan verbinding en samenkomen. De groene kleur is van de natuur en de hoop om een mooie vereniging te worden. Er volgden daarna mededelingen van de penningmeester over de contributie en het betalen hiervan.

Programma

Ook het programma van de komende zomer werd besproken . Het fietsprogramma staat al vast en op 6 juni is er een eerste reis met de bus in samenwerking met de vrouwenvereniging. In oktober staat een feestelijke jaarvergadering op het programma. Daarna was er tijd voor de rondvraag en nog voor de geplande tijd kon iedereen zich gereed maken voor het muziekprogramma. Vanaf 15.30 uur kon iedereen gezellig meezingen met de Rucphense zanger Renatus.[l]