Team Richie.
Team Richie.

Richie van Dijk zet zegereeks voort in Bunschoten

SINT WILLEBRORD - Eindelijk kon Richie zijn kickboxing talenten weer in eigen land laten zien. Na drie partijen, die door uiteenlopende redenen op het laatste moment niet door konden gaan, was het dan eindelijk zover. De tegenstander was dit keer de drievoudig Roemeense kampioen, Florin Soara.

De partij stond gepland op 4 mei, de dag van de landelijke dodenherdenking, indrukwekkend is dan de twee minuten stilte waar je dan ook op een kick-boxing gala een speld kan horen vallen. Daarna wordt er weer gefocust op de wedstrijd, waar ook dit keer weer maanden van voorbereiding vooraf waren gegaan. Aan alles is te merken dat Richie onder professionele begeleiding staat bij Superpro en Unique Training. Zijn trainer Dennis Krauweel, de trainer die Rico Verhoeven heeft gemaakt tot wat hij nu is, heeft met Richie hetzelfde plan namelijk hem de beste van de wereld te maken maar dat dan in zijn klasse. De taak die de Willebrorder op dit gala had meegekregen was zijn ongeslagen reeks voortzetten en dit door zijn tegenstander gecontroleerd en op techniek te bevechten. Dit was meteen te zien in de eerste ronde, Richie was scherp en gretig waar de Roemeen geen antwoord op had. De druk was voor hem dan ook te groot en al snel werd de neus van Florian hard geraakt door een opgetrokken knie. Met bebloed gezicht wist hij de eerste ronde maar amper onder de slagen- en trappen arsenaal van Richie uit te komen. De Roemeen had het zwaar en wist dan ook maar met moeite het einde van de eerste ronde te halen.

Oppermachtig
In de tweede ronde liet hij toch zien dat hij niet voor niets drievoudig kampioen van Roemeniƫ is, dapper hield hij stand ondanks de grote druk en perfecte acties van Richie. Richie was oppermachtig maar moest toch drie rondes lang opletten dat hij niet verrast werd door de gevaarlijke acties van de Roemeen.
De derde ronde werd dan ook ingegaan met grote voorsprong toch was de opdracht geen risico te nemen om dan alsnog verrast te worden door een verdwaalde stoot of trap die voor een knock-out zou kunnen zorgen. De wedstrijd werd op deze manier professioneel uitgevochten waarna Richie als overduidelijke winnaar werd aangewezen.
Tijd voor rust is er echter niet want over twee weken zal Richie naar Roemeniƫ reizen om daar zijn zegereeks voort te zetten. [l]