Wie neemt bij jeugd de wisselbokaal over van BS Vinkenbos

SPRUNDEL - Ook dit jaar vindt het Rondje Sprundel weer plaats op de laatste zaterdag in mei, zaterdag 25 mei dus!

Om te beginnen start de jeugdloop om 15.30 uur met één of twee rondjes van 720 meter voor de jeugd (4 t/m 9 jarigen en10 t/m 14 jarigen) door de dorpskern van Sprundel. Behalve drie prachtige bekers die per categorie en afstand beschikbaar zijn en een herinneringsmedaille voor elke deelnemer, wordt voor de tweede keer voor de jeugdige sporters uit de gemeente Rucphen de Grote Wisselbokaal ter beschikking gesteld. Alle jeugdige sporters die aangesloten zijn bij een gemeentelijke sportvereniging (voetbal, handbal, tennis, tafeltennis, atletiek touwtrekken, darten, schaken, noem maar op) en de gemeentelijke scholen kunnen meedoen aan de strijd om deze wisselbokaal. De vereniging/school met de snelste drie lopers wint. Vorig jaar werd de wisselbeker gewonnen door de school “Vinkenbos” uit Sprundel. Welke vereniging of school durft de uitdaging aan en doet een poging om de Grote Wisselbokaal te veroveren op de “Vinkenbos”? Wie mag zich een jaar lang de snelste vereniging/school van 2019 van gemeente Rucphen noemen? Deelname aan de jeugdloop is gratis.

Senioren
De senioren starten om 16.00 uur voor de 5 km recreatieloop en 10 km wedstrijdloop op unieke parkoersen door het buitengebied van Sprundel. In de 5 km loop zijn er voor de eerste drie plaatsen geldprijzen voor zowel de heren als de dames. In de 10 km loop zijn er geldprijzen verdeeld over maar liefst 9 categorieën. Bovendien is er een extra bonus bij de verbetering van de beste tijden bij dames en heren, resp. 35.22 en 31.45 min. Alle 5 en 10 km lopers ontvangen zoals altijd geheel gratis een loopshirt. Het team van Roparun-Sprundel doet ook mee aan de 10 km prestatierun als laatste test voor de roparun van Parijs naar Rotterdam tijdens de Pinksterdagen (zie ook facebook-pagina Team SV Sprundel-Roparun 2019). De voorinschrijving vindt plaats tot 24 mei voor zowel jeugd als senioren via onze website www.rondjesprundel.nl. Inschrijven kan uiteraard ook op de wedstrijddag zelf in de kantine van SV Sprundel.

Voor meer informatie (zoals algemene info, programma, parkoersen) kun je onze website bekijken: www.rondjesprundel.nl [l]