Winnaars gemeentelijke penaltybokaal 2019. FOTO JOSE VERHOEVEN-BRAAT
Winnaars gemeentelijke penaltybokaal 2019. FOTO JOSE VERHOEVEN-BRAAT Jose Verhoeven-Braat

Gemeentelijke penaltybokaal bij RKVV Schijf een sportief succes

SCHIJF - Woensdag 8 en donderdag 9 mei is bij voetbalvereniging RKVV Schijf de gemeentelijke penaltybokaal voor jeugdspelers gehouden. Het evenement dat jaarlijks om toerbeurt door één van de vijf voetbalverenigingen uit de gemeente Rucphen georganiseerd wordt was weer een succes. De inzet van veel vrijwilligers en vooral het enthousiasme van de deelnemers zelf en hun supporters hebben hieraan bijgedragen. Deze sportieve strijd tussen de vijf verenigingen is elk jaar weer een hoogtepunt voor alle deelnemers.

Aangemoedigd door ouders, familie en vrienden hebben tachtig jeugdspelers en zestien jeugdkeepers verdeeld in vier categorieën twee avonden op sportpark de Zoek in Schijf met elkaar gestreden om de felbegeerde beker in hun leeftijdscategorie te winnen. De opzet van het toernooi is al jaren doeltreffend. Per vereniging mogen van elke leeftijdscategorie vier spelers ieder twintig strafschoppen nemen. Doel is om zoveel mogelijk punten te behalen. De vier keepers, die van een leeftijdscategorie hoger zijn dan de spelers, proberen zoveel mogelijk strafschoppen te stoppen. Dit levert elk jaar een spannende strijd op.

De JO9 en JO11 spelers hebben de penaltyseries op woensdagavond onder zonnige omstandigheden afgewerkt. Op donderdagavond hebben de spelers van de JO13 en JO15 hun beste beentje voorgezet om die eerste plaats te halen. Bij elke categorie is het tot na de reguliere penaltyseries ongemeen spannend gebleven. Om de top drie in een betreffende leeftijdscategorie te kunnen bepalen was elke keer een extra shoot out ronde noodzakelijk. Dit was het geval omdat enkele spelers in de top 3 evenveel punten hadden behaald na de series. Het leverde tussen die spelers een enerverende strijd en veel extra spanning op. Ook voor de verenigingen staat er veel op het spel. De vereniging die na twee avonden het overall klassement wint mag de prestigieuze wisselbeker mee naar huis nemen.

Na elke ronde zijn per categorie de individuele prijzen voor de eerste drie spelers en de eerste plaats bij de keepers uitgereikt. Bijzonder was de prestatie van Maxime Feraune van RSV die alle twintig strafschoppen feilloos wist te scoren. Voetbalvereniging RSV bleek met een totaalscore van 213 punten na de twee avonden uiteindelijk de beste vereniging. Zij mogen voor de tweede keer op rij de mooi opgepoetste wisselbeker voor een jaar in de prijzenkast zetten.

Uitslagen
Spelers:
Categorie JO9: 1e Bink Daelman (RSV) 15 pnt, 2e Rob van Dijk (Sprundel) 14 pnt, 3e Jens van der Heijden (RSV) 13 pnt, Categorie JO11: 1e Aaron Verrecas (RSV) 17 pnt, 2e Lars Janssen (Rood-Wit) 15 pnt , 3e Kris van de Bergh (DIOZ) 15 pnt, Categorie JO13: 1e Maxime Feraune (RSV) 20 pnt, 2e Sven Monsieurs (DIOZ) 18 pnt, 3e Sem Koevoets (Rood-Wit) 18 pnt, Categorie JO15: 1e Wally van Riel (Rood-Wit) 18 pnt, 2e Ben Verhoeven (Schijf) 16 pnt, 3e Jan Westerink (RSV) 16 pnt.
Keepers: Categorie JO11: 1e Antheno Pinxteren (Rood-Wit) 65 pnt, Categorie JO13: 1e Thijn Hermans (DIOZ) 48 pnt, Categorie JO15: 1e Jens Korsmit (RSV) 37 pnt, Categorie JO17: 1e Lars Bogers (Schijf) 49 pnt
Verenigingen: 1e VV RSV 213 pnt, 2e RKSV Rood-Wit 201 pnt, 3e SV Sprundel 199 pnt. [l]