Heemkundig hoekje Zegge

ZEGGE - Op zondag 26 mei is het weer braderie in Zegge en zoals u dat gewend bent, is ook de heemkundekring weer van de partij. Zoals altijd staan we met onze kraam en fotoborden voor de pastorie.

Ook dit jaar hebben we veel ‘vraagfoto’s’. Foto’s waarvan we niet alles weten en waarbij we uw hulp nodig hebben. Naast deze foto’s laten we ook familiefoto’s zien die we hebben gekregen en die nog niet eerder te zien waren.

In de kraam zijn er jaarboeken van vorige jaargangen te koop. Niet alle jaargangen zijn nog voorradig, dus als u uw collectie nog wilt aanvullen is dit misschien uw kans, want op is op.

In de grote zaal van de pastorie is een tentoonstelling van schilderijen en andere kunst, gemaakt door inwoners van Zegge. Dus er is genoeg te zien.

De heemkundekring heeft ook een website, www.heemkundezegge.nl, waar u alle informatie kunt vinden over het bestuur, de werkgroepen en onze activiteiten.

Niets weggooien

Mocht u nog bidprentjes, foto’s, geboortekaartjes of documenten over Zegge hebben, gooi niets weg, wij zijn er blij mee!

Regelmatig komen mensen bij het opruimen na een overlijden jaarboeken van de heemkundekring tegen en weten niet goed wat ermee te doen. Vaak dreigen die bij het oud papier te belanden. U zou ons enorm helpen om die in te leveren bij iemand van de heemkundekring. Wij kunnen daarmee weer iemand helpen om zijn of haar collectie compleet te maken.

Langs deze weg bedanken wij alle mensen die de afgelopen jaren spullen hebben gedoneerd, uitgeleend, laten kopiëren of ons op elke andere manier hebben geholpen. Uw medewerking wordt enorm gewaardeerd.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u terecht bij: Corrie Hellemons-Verstraten Tel: 0165-545527 e-mail: corrie.hellemons@gmail.com; Jeanne de Beer-Baeke Tel: 0165-552986 e-mail: jeannebaeke@live.nl; Jan Vergouwen Tel: 0165 560525 e-mail: heemkundekringzegge@hotmail.com.[l]