Na afloop van de Bedevaartsmis nog even een bakkie doen. FOTO CEES COPPENS
Na afloop van de Bedevaartsmis nog even een bakkie doen. FOTO CEES COPPENS Cees Coppens

KBO Kringbedevaart naar Zegge druk bezocht

ZEGGE - Een grote stoet fietsende KBO leden vanuit Etten-Leur, Zundert en Rucphen kwamen woensdagmiddag 15 mei Zegge binnengereden.

De jaarlijkse Kringbedevaart werd met het bidden van het ‘rozenhoedje’ het, rozenkransgebed, door Jo van Dijk voor de dienst van 14.00 uur begonnen.

Pastoor Hans van Geel m.m.v. diaken Jan van Steenoven en lector Theo van Dijk gingen voor tijdens de dienst tussen alle prachtige vaandels van de afdelingen. Op de melodie van Wees gegroet o Sterre werd het lied ‘Lieve Vrouw van Zegge' gezongen door het gemengd zangkoor Zegge o.l.v. organist Marco Buijs.

Voorzitter KBO Kring Zundert Jos Herijgers verwelkomde alle leden en was blij verrast met zo’n geweldige opkomst (bijna 300 leden). Het prachtige weer speelde ook een belangrijke rol bij zo’n hoge opkomst. Pastoor van Geel sprak over het Mariaoord Zegge de legende en de overgang naar deze moderne tijd, de bijzondere maand in en om de Kapel.

“Ieder jaar ga ik tijdens de meimaand even langs Maria een kaarsje opsteken het geeft een goed gevoel”, zegt een van de leden terwijl ze de kaars aansteekt. Traditiegetrouw bezochten de andere leden ook de kapel voor een klein stil moment.

In de Nieuwenbergh stond de koffie klaar een ontmoetingsmomentje om eens heerlijk bij te praten. Afdeling Zegge dank voor het organiseren en de bijzondere gastvrijheid in de Nieuwenbergh.[l]